• Lorem ipsum

RAL 9004

24 Dec 2019

Je staat op het punt om je nieuwbouwhuis van een verse lik verf te voorzien. De zolder krijgt eindelijk een frisse look. En dat tuinhuisje heeft nu eindelijk wel een opknapbeurt verdiend. Wanneer je aan de slag gaat stuit je al snel op het volgende probleem: welke kleur ga ik gebruiken?

Zoals je weet is dat een vraag die je niet zo 1-2-3 kunt beantwoorden. Er zijn ongelooflijk veel kleuren, waarvan er veel ook nog eens op elkaar lijken. Om je te helpen laten we je geregeld kennismaken met verschillende kleuren. Deze keer is het de beurt aan RAL 9004.

 

RAL, het systeem voor ál je kleuren

Wanneer je al vaker een verfklus tot een goed einde hebt gebracht is het je vast al eens opgevallen: die rare RAL-nummers op verfemmers en verfblikken. Omdat het onmogelijk is om kleuren simpel te typeren als ‘rood’, ‘groen’ en ‘wit’ werd in 1927 al in Duitsland een handig systeem ontwikkeld waarmee we kleuren verf en coatings kunnen definiëren. In dit RAL-systeem hebben alle kleuren een code die bestaat uit vier cijfers. Dit zijn bekende witvarianten waarvan de RAL-code je bekend voor zou kunnen komen:

 

RAL 9004 of toch signaalzwart?

Al die RAL-codes kunnen voor veel onduidelijkheid zorgen en daarom is het goed om te weten dat vrij welke RAL-kleur een typering mee heeft gekregen. Deze typering geeft vaak iets weg over de kleur zodat je gerichter kunt zoeken naar een kleur die bij jouw klus past. Zo heeft RAL 9004 de typering signaalzwart meegekregen. Om je een indicatie te geven van hoe zwart signaalzwart is, is het fijn dat je weet dat RAL 9005 gitzwart is. RAL 9004 zit daar dicht tegenaan, maar is duidelijk lichter van kleur. Wit- en zwarttinten hebben allemaal een code die tussen de 9000 en 10000 ligt. 

 

Heeft De Verfzaak RAL 9004 in huis?

Het antwoord op die vraag is simpel: ja, dat hebben we. Grote verfmerken produceren populaire kleuren zoals RAL 9010 en RAL 9001 op grote schaal, maar dat geldt uiteraard niet voor de kleuren die minder worden verkocht. Geen nood. Bij De Verfzaak kun je alle kleuren laten mengen. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een unieke kleurcode. We adviseren je wel om eerst goed te onderzoeken welke kleur je wil laten mengen. Zorg dat je zeker bent van je zaak aangezien gemengde verf niet geretourneerd kan worden. 

 

Onze klantenservice helpt je met al je vragen

Voor al je klusvragen kun je bij onze klantenservice terecht. Of het nu gaat om vragen over het laten mengen van een specifieke kleur zwart, of dat je op zoek bent naar passend advies voor jouw klus project. Onze klantenservice helpt je verder. Je kunt op drie manieren bij ons terecht met je vragen. Bezoek één van onze acht filialen, stuur een mail of bel ons even.

 

Telefoonnummer: 084 - 0406034
E-mailadres:[email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »