• Lorem ipsum

RAL 9007: Grijs aluminium

10 Jun 2024

De RAL kleur ‘grijs aluminiumkleurig’ is een kleur uit de collectie RAL Classic en die geproduceerd wordt met ijzeroxide en een kleine hoeveelheid aluminiumpoeder. De kleur is gemaakt om te beschermen tegen corrosie op een metalen ondergrond. De kleur is te vinden tussen de wit- en zwarttinten.

Welke kleur is RAL 9007?

RAL 9007 is een metallic kleur grijs en wordt ‘grijs aluminiumkleurig’ genoemd. Oorspronkelijk is de kleur gemaakt voor het corrosieprogramma van de Duitse spoorwegen. Hier werd de kleur verplicht gebruikt voor al het staalwerk zoals rails en spoorbruggen. Later is de kleur ook gebruikt op de treinen zelf. Doordat het een kleur is die oorspronkelijk niet bedoeld is voor decoratief gebruik is het ook lastiger om nu te gebruiken voor die decoratieve doeleinden. Je hebt hiervoor een speciale coating nodig waardoor het vaak niet waard is om te gebruiken. 

Wat is het verschil tussen RAL 9006 en RAL 9007?

RAL 9006 is hoofdzakelijk gemaakt uit aluminium deeltjes waardoor de kleur iets lichter is dan RAL 9007 die gemaakt is uit IJzeroxide en een kleine hoeveelheid aluminiumpoeder wat de kleur aanzienlijk donkerder maakt.