• Lorem ipsum

RAL 9011: wat je moet weten over deze kleur

24 Dec 2019

Je nieuwbouwhuis is opgeleverd en je kunt eindelijk los met de rollers en kwasten. Het tuinhuisje ga je eindelijk een nieuwe look geven. De slaapkamer heeft wel een nieuw verflaagje verdiend. In welke situatie je ook bevindt, er zal een kleur verf gekozen moeten worden en dat is zeker niet makkelijk.

De wereld van de (verf)kleuren is enorm en we begrijpen het heel goed als je moeite hebt om een definitieve keuze te maken. Om je te helpen zetten we zo nu en dan een kleur in de spotlights. Dit is niet alleen leerzaam, maar zo zie je ook meteen of deze kleur geschikt is voor jouw verfklus. Deze keer focussen we ons op RAL 9011. 

 

Het RAL-systeem

Zoals gezegd zijn er ongelooflijk veel kleuren. Het is daarom maar goed dat er een systeem is om al deze (verf)kleuren te ordenen. Alle verfmerken gebruiken hiervoor het RAL-systeem dat al in 1927 in Duitsland werd ontwikkeld. Dit is een systeem waarmee we kleuren verf en coatings kunnen definiëren. Elke kleur krijgt een unieke code van vier cijfers en wordt ingedeeld in categorieën. Zo hebben alle zwart- en wittinten een code die ligt tussen de 9000 en 10000. RAL 9011 valt dus ook in deze categorie.

 

Grafietzwart

Al die codes zorgen orde maar voor ons, de doe-het-zelvers en professionele schilders, zorgt het niet meteen voor extra duidelijkheid. Het is daarom goed te weten dat elke kleur naast een code ook een typering heeft meegekregen. Zo wordt het populaire RAL 9010 ook wel ‘zuiver wit’ genoemd en kennen we RAL 9001 ook als ‘crèmewit.’ RAL 9011 staat ook wel bekend als ‘grafietzwart.’ Grafiet schuurt dicht tegen zuiver zwart aan, maar is het niet. Ben je op zoek naar zuiver zwart? Dan adviseren we je om RAL 9005 te kiezen. Deze kleur staat ook wel bekend als ‘gitzwart.’ Naast RAL 9005 en RAL 9011 is er ook nog ‘signaalzwart’: RAL 9004.

 

Dit is de volgorde van licht naar donker:
RAL 9004 → RAL 9011 → RAL 9005

 

Kleuren laten mengen door De Verfzaak

Populaire verfmerken zoals Sikkens, Sigma en Wijzonol produceren de populaire kleuren op grote schaal, maar dat is niet het geval voor de kleuren die ze wat minder vaak verkopen. Het is daarom goed om te weten dat je alle kleuren kunt laten mengen bij De Verfzaak. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is de unieke kleurcode van jouw kleuren. We vragen je wel om goed te onderzoeken welke kleur je precies wilt hebben. Gemengde verf kan namelijk niet worden geretourneerd. 

 

Vragen? Neem contact op met de klantenservice

Voor ál je vragen omtrent verfkleuren kun je terecht bij onze klantenservice. Of je nu vragen hebt over het laten mengen van kleuren, of iets anders: bij onze specialisten ben je sowieso aan het juiste adres. Je kunt ze op drie manieren bereiken. Bezoek één van onze acht filialen, stuur een e-mail of bel ons even.

 

Telefoonnummer: 084 - 0406034
E-mailadres:[email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »