• Lorem ipsum

Bakstenen muur verven: hoe doe je dat?

24 Dec 2019

Schilderen lijkt op het eerste gezicht zo makkelijk. Je koopt wat verfrollers, kwasten en muurverf en gaat aan de slag. Helaas is het niet zo simpel als het wellicht lijkt. Bij een schilderklus komt veel kijken, maar geen nood. We helpen je met de lastige vraagstukken en geven je extra informatie over moeilijke onderwerpen.

Een voorbeeld van een vraag die we geregeld krijgen is: hoe verf ik een bakstenen muur? Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je dit aan kunt pakken.

De voorbereiding

We gaan er even vanuit dat een eventuele oude laag verf al van de muur is verwijderd. Zoals bij elke verfklus speelt de juiste voorbereiding ook bij het schilderen van een bakstenen muur een cruciale rol. Zo adviseren we je om de bakstenen muur helemaal schoon te maken. Zit er groene aanslag op je buitenmuur? Gebruik dan schoonmaakazijn om dit eraf te krijgen. 

Verder is het aan te raden om goed naar de voegen van de muur te kijken. Repareer slechte voegen indien nodig, zodat je later van een goed eindresultaat kunt genieten. 

Voordat je de toplaag aan gaat brengen moet de muur met een voorstrijkmiddel bewerkt worden. Dit is nodig om de toplaag beter te laten hechten aan de muur zelf. Tip: vergeet niet om de muur goed af te plakken. Hierdoor kun je makkelijker schilderen en heb je minder kans op verf op plekken waar je dat niet wilt.

Het schilderen van de bakstenen muur kan beginnen

De voorbereiding zit erop. Dan is het nu eindelijk tijd voor de echte klus. Zijn er nog zaken waar je rekening mee moet houden voordat je daadwerkelijk begint? Die zijn er zeker. 

Zo speelt de temperatuur een grote rol. Idealiter ligt de temperatuur tussen de 10 en 20 graden. Het is echt belangrijk om hier rekening mee te houden. Bij een te koude temperatuur droogt de verf niet of veel te traag en bij een te warme temperatuur droogt de verf juist weer te snel. 

Wellicht denk je dat je voor het schilderen van een bakstenen muur speciaal materiaal nodig hebt, maar dit is niet het geval. Grote vlakken kunnen ‘gewoon’ met een roller worden aangepakt. De moeilijk bereikbare plekken kun je met een kwast schilderen. 

Om het beste resultaat te bewerkstelligen adviseren we je om twee lagen verf aan te brengen. Tip: reken voordat je begint uit voor hoeveel vierkante meter muur je verf nodig hebt. Zo kun je gericht inkopen en houd je na afloop niet teveel verf over. 

Heb ik speciale verf nodig?

Het antwoord op die vraag is vrij simpel: ja. Voor elke ondergrond vind je bij De Verfzaak de juiste verf. Let dus goed op wanneer je verf gaat kopen voor jouw klus. We adviseren je ook echt om verf te kopen die geschikt is voor stenen ondergronden. 

Wanneer je dit niet doet kan het eindresultaat enorm tegenvallen. Op de emmers en blikken van de verf staat altijd voor welke ondergrond de verf geschikt is. Om je op weg te helpen hebben we een paar soorten verf voor je geselecteerd die je eventueel zou kunnen gebruiken voor jouw project.

Sigma Sigmatex Superlatex Matt → Deze veelzijdige verf is geschikt voor álle ondergronden en dus ook voor baksteen.

Sikkens Alphatex IQ Mat → Elastische kwaliteitsverf voor binnen en buiten.

Wijzonol Muurverf Extramat → Hoogwaardige, volledig matte en gladde muurverf.

De Verfzaak, ook voor passend advies

We snappen heel goed dat je niet over één nacht ijs gaat als je je bakstenen muur gaat verven. Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak, of ben je op zoek naar antwoorden op een aantal vragen die je hebt? Neem dan contact op met de specialisten van De Verfzaak. Je kunt ons op drie manieren bereiken. Bezoek één van onze acht filialen, stuur ons een mail of bel ons even.

Telefoonnummer:085 - 0406034
E-mailadres: [email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »