• Lorem ipsum

Bed verven: hoe doe je dat?

27 Dec 2022

Tegenwoordig kun je 1001 objecten verven. De meest gangbare ondergronden zijn natuurlijk muren, kozijnen en deuren. Maar wist je dat een bed verven ook mogelijk is? In dit blogartikel leggen we je van begin tot eind hoe je dat doet. Lees dus snel verder!

Welke verf heb je nodig voor deze klus?

Een bed verven is natuurlijk niet noodzakelijk. Je doet het tenslotte omdat je van de oude kleur af wilt en je slaapkamer wilt voorzien van een opfrisbeurt. Wanneer je je bed gaat verven is het allereerst belangrijk om te kijken van welk materiaal het bed is gemaakt. Zo zijn de meeste bedden van hout of metaal. Voor een bed van hout zijn andere producten van toepassing dan voor een bed van metaal.

We adviseren altijd om te werken met een lak op waterbasis, onder andere doordat deze verven geurloos zijn. Verf op basis van een verdunningsmiddel is schadelijk voor je gezondheid, en deze verfdamp wil je natuurlijk niet inademen tijdens je slaap. Een acrylverf is dus de beste optie voor je bed te verven. Bovendien is het aan te raden om ook een grondverf op waterbasis te kopen om de hechting te verbeteren.

Verder kan je nog letten op de glansgraad en de kleurdekking. Voor een houten bed verven is een transparante verf mooier, terwijl bij een metalen bed de voorkeur ligt op een dekkende verf.

Welke stappen dien je te doorlopen?

Start met het schuren en ontvetten van je bed. Zo maak je de ondergrond schoon, wat ervoor zorgt dat de verf goed hecht. Dit zal ook een positief effect hebben op de levensduur van de verf. Zorg er bovendien voor dat overige meubels en de vloer zijn afgeschermd. Zeker dat laatste is essentieel, mocht je knoeien met de verf. Maak daarom ook gebruik van afdekmateriaal.

Nadat je de belangrijkste voorzorgsmaatregelen hebt getroffen, is het tijd om te gaan bed verven. Begin met een grondverf die geschikt is voor je ondergrond. In onze webshop vind je dan ook onder andere grondverf voor hout en voor metaal. De primer zal fungeren als tussenlaag waardoor de verf uiteindelijk beter zal hechten. Breng de grondverf aan met een roller en een ronde kwast.

Zodra de grondverf is aangebracht en gedroogd zal je het bed opnieuw moeten schuren en ontvetten. Wanneer je dat hebt gedaan kan je een dunne laag lakverf (op waterbasis!) aanbrengen. Doe dit meerdere malen, zo’n twee à drie keer, en schuur en ontvet tussen de lagen door. Je bed verven doe je ook hier met een verfroller (voor de grote vlakken) en een kwast met ronde top (voor de details). Laat de verf daarna drogen en ruim de materialen die je niet meer nodig hebt op.

Bed verven met behulp van De Verfzaak

Je bed verven doe je met behulp van De Verfzaak! Wij hebben een groot assortiment aan verf dat geschikt is voor het verven van je bed. Veel van onze producten zijn ook te mengen in de door jou gewenste kleur. Kijk daarom eens goed rond in onze webshop!

Mocht je na het lezen van dit blogartikel toch nog met een aantal vragen zitten waar je geen antwoord op hebt gekregen? Stel ze aan onze verfspecialisten door contact op te nemen met onze klantenservice! We zijn te bereiken via e-mail of per telefoon. Laat weten wat je vraag is en we zullen samen met je kijken naar de mogelijkheden. Alles zodat je bed verven van begin tot eind een succes wordt!