• Lorem ipsum

Behang verven: hoe doe je dat?

30 Nov 2021

Velen kiezen ervoor om het behang te verwijderen en een nieuwe laag verf of behang te plaatsen, maar wist je dat behang verven ook mogelijk is? Wanneer je jezelf goed inleest, is het uitvoeren van deze klus gemakkelijk. Hieronder geven wij je tips en tricks zodat jij aan de slag kan gaan met behang verven!

Behang verven: de benodigdheden

Voor te gaan behang verven heb je de volgende producten nodig:

Zelf in huis:

  • Emmer met water
  • Spons

Behang verven: de voorbereiding

De eerste stap bij het behang verven is een belangrijke: welk behang heb ik? In principe is iedere behangsoort geschikt om over te verven, behalve vinylbehang en afwasbaar behang. Daarna is het verstandig om te checken of het behang goed vastzit op de ondergrond. Indien dit niet het geval is, plak je het behang goed vast met behanglijm. Het is verstandig om eerst een dikke laag aan te brengen en vervolgens de overtollige lijmresten te verwijderen.

Voordat je begint met behang verven, is het wenselijk om alle randen af te plakken en de vloer te beschermen. Het is natuurlijk zonde wanneer er verfspatten op de grond en andere ongewenste plekken terecht komen. Maak ook het behang goed schoon, bijvoorbeeld met water en een spons. Zo maak je de muur stof- en vuilvrij en komt de verf het beste tot zijn recht. Tot slot controleer je of er geen gaatjes in de muur zitten. Mocht dit wel het geval zijn, gebruik dan een allesvuller. Nu je deze stappen hebt doorlopen kan je eindelijk beginnen met behang verven.

Behang verven: de hoofdstappen

Goed nieuws: je kan beginnen met behang verven. Alle voorbereidingen zitten er op en je ondergrond is klaar voor een nieuwe lik verf. Begin voorzichtig in de hoekjes en randen door te verven met een kwast. Zodra je dit hebt gedaan, ga je verder met een verfroller om de grotere oppervlakken te schilderen. Het is mogelijk om meerdere lagen aan te brengen. Dit is met name aan te raden wanneer er een groot kleurverschil zit tussen het behang en de verf. Houd daarnaast ook rekening met de droogtijden van de verf. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen, ben je in principe klaar met behang verven!

Behang verven: de nazorg

Hoewel het grootste gedeelte van de klus erop zit, is de nazorg van het behang verven ook belangrijk. Wacht allereerst tot de verf volledig gedroogd is. Het kan voorkomen dat er luchtbellen ontstaan op de ondergrond. Om deze bellen weg te halen gebruik je een stanleymes. Met dit stanleymes snij je de bel verticaal open en druk je met lijm de losse delen weer aan elkaar. Werk vanuit de zijkant, zodat er geen nieuwe bellen ontstaan. Wacht vervolgens weer minimaal 24 uur, om daarna je klus officieel te beëindigen.

Vind je het lastig om te gaan behang verven? Geen nood! Onze klantenservice helpt je graag met al je vragen. Ons team aan specialisten geeft je graag meer tips en helpt je bij het uitzoeken van de juiste producten, zodat ook jij goed ingelicht kan gaan behang verven!