• Lorem ipsum

De beste omstandigheden voor buiten schilderen

8 Mei 2019

Buitenschilderwerk is ongeveer eens per 5 jaar toe aan vernieuwing. Indien je gebruik maakt van lak of beits kan dit vaker nodig zijn. Wat zijn nu de ideale omstandigheden om buiten te gaan schilderen? Allereerst zijn de weersomstandigheden natuurlijk van cruciaal belang. Buiten schilderen in de stromende regen gaat uiteraard geen succes opleveren. Daarbij vereisen een koude of warme temperatuur ook de nodige aanpassingen. Buiten schilderen is het beste bij een temperatuur van om en nabij de 20 graden. Indien het buiten schilderen plaats vindt met hogere temperaturen, heb je kans dat de verf te snel droogt en je geen mooi gladgestreken schilderwerk krijgt.

Signalen dat het tijd is om buiten te schilderen

Het buiten schilderen van het buitenschilderwerk is, zoals eerder aangegeven, ongeveer eens per 5 jaar nodig. Nu kan het wellicht eerder of later nodig zijn. Hierbij is de vraag wat precies de signalen zijn waaraan je kunt zien dat het tijd wordt voor buiten schilderen. Je kunt letten op het volgende:

  • Blaasjes en scheurtjes in het schilderwerk
  • Zichtbare beschadiging, verkleuring of slijtage van de verf
  • Verpoedering van de verf waarbij hij niet goed meer hecht

Dit zijn vaak de eerste tekenen van nodige vernieuwing van het schilderwerk.

De beste maanden voor het buiten schilderen

Buiten schilderen doe je het beste tussen april en oktober. De temperatuur is gedurende deze maanden vaak het gunstigste. Hetzelfde geldt voor de luchtvochtigheid. Indien er teveel vocht is kan er waterdamp tussen de verflagen ontstaan. Wat ook helpt voor een goed resultaat is het gebruiken van speciale verf voor buiten, zoals bijvoorbeeld muurverf voor buiten.

Ga je buiten aan de slag, maar heb je behoefte aan wat extra knowhow? Lees dan eens onze buiten schilderen tips