• Lorem ipsum

Okergeel muurverf

Toon:
Toon:

Okergeel muurverf

Okergeel is een aardse, gele muurverf kleur met de ondertonen van bruin en goud erin verwerkt. De naam is afkomstig van het Griekse woord Ochros wat geelachtig betekent. Ook in de natuur komt okergeel voor door het ijzeroxide in het mineraal limoniet wat in silicium en klei voorkomt. Deze kleur werd in de prehistorie al gebruikt voor rotsschilderingen en de Aboriginals van Australië gebruiken deze kleur om hun lichamen te beschilderen.

Met okergele muurverf op je wand creëer je een warme en exotische sfeer. Het officiële RAL-nummer is RAL-1024. Je kan echter ook kiezen uit de koninklijke donkere en de zeer verfrissende lichte okergele muurverf en alle schakelingen daartussen. Je doet er dus verstandig aan om van tevoren de verschillende varianten met elkaar te vergelijken zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Combineren met andere kleuren

Het warme okergeel is heel goed te combineren met tal van andere kleuren. Voor een rustig effect kan je denken aan een combinatie met wit, zwart of crème. Voor een fleurige en opvallende omgeving combineer je deze kleur met bijvoorbeeld roze, groen en blauw. Nostalgie wek je op in combinatie met zachtroze, rood en bruin.

Okergeel muurverf laten mengen bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak mengen we alle kleuren voor je. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is de unieke kleurcode van de kleur die je wenst. Ga echter nooit over een nacht ijs bij het kopen van okergele muurverf. Ook voor de deze kleur geldt dat eenmaal gemengde verf niet geretourneerd kan worden.

Ben je op zoek naar de antwoorden op enkele vragen en staan ze niet op deze pagina? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek een van onze filialen. Onze specialisten staan voor je klaar om al je klusvragen te beantwoorden.