• Lorem ipsum

De verf laat los: wat ging er verkeerd?

8 Mei 2019

Je grootste nachtmerrie na een schildersklus: de verf laat los. Zodra je dit ziet op je eigen muur is het het beste om meteen weer opnieuw aan de slag te gaan in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten. In dit blogartikel zoeken we samen met je naar de oorzaken en de oplossingen. Volg hierbij ons stappenplan en zorg dat je verf niet meer los laat.

Wat zijn de oorzaken?

Grofweg zijn er twee oorzaken die ervoor zorgen dat je verf niet hecht. De eerste oorzaak kan zijn dat de verf te snel droogt. Dit komt vooral voor wanneer je gaat schilderen in zonlicht. De laag droogt dan te snel en de verf bladdert af. De andere optie is dat de muur te vochtig is. De hechting tussen de muur en de verf is dan te zwak en de muurverf laat los. 

Loslatende verf voorkomen

Waarschijnlijk herken je je in een van bovenstaande opties. Om dit probleem te verhelpen en in de toekomst te voorkomen is het raadzaam om onderstaande tips te lezen.

Iedere keer dat je ziet 'de verf laat los', dan moet je dit altijd zoeken bij de ondergrond. Voorbehandeling is dan ook cruciaal. Dit begint al bij het schoonmaken van de ondergrond. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat een ontvetter wonderen doet wanneer je wil dat de verf blijft hechten. Zorg ook dat oneffenheden op de muur worden gerepareerd, hetgeen je kan doen met een muurvuller. 

Tip: bestel ook een afdekzeil om de vloer en meubels te beschermen tegen verfdruppels.

Tot zover de voorbereiding, deze tips geven je houvast zodat loslatende of afbladderende verf verleden tijd is. Nu is het tijd om te verven. Dit doe je bij voorkeur in verticale en horizontale banen, waarbij je begint bij de hoeken en je naar het midden toewerkt. 

Wanneer je eenmaal klaar bent met verven, laat je de (muur)verf rustig drogen. Op het blik of in de productspecificaties staat aangegeven hoelang het duurt voordat de verf droog is. Laat de natuur haar werk doen en zet geen ventilator of föhn aan om het droogproces te versnellen.

Toe aan extra tips om zeker te zijn dat de verf goed blijft hechten? Neem contact op met onze klantenservice! Onze specialisten helpen je graag!