• Lorem ipsum

Drogingsvertrager: wat is het en wat doet het?

15 Oct 2020

Je ziet het vaak als extra optie bij het kopen van muurverf staan: drogingsvertrager. Echter is het voor velen niet bekend wat een drogingsvertrager is, laat staan waarvoor het dient. In dit blog vertellen wij je alles over de drogingsvertrager, zodat jij voortaan met de benodigde kennis zelf de keuze kan maken of je deze optie toepast.

Wat doet een drogingsvertrager?

Een drogingsvertrager zorgt ervoor dat je verf minder snel droogt. In sommige gevallen is dit een welkome oplossing tijdens het verven. Ben je bijvoorbeeld bezig met het schilderen van een groot oppervlak, dan is het goed om verf met een drogingsvertrager te gebruiken. Op die manier is de verfbaan die je zojuist hebt geschilderd nog aan het drogen terwijl je de volgende baan aan het schilderen bent. Gebruik je geen drogingsvertrager bij dit soort klussen, dan ontstaat er baanvorming op je geschilderde oppervlak. Eindresultaat: je ondergrond ziet er minder mooi en strak uit. Hetzelfde geldt voor wanneer je met hoge temperaturen gaat schilderen, zoals in de zomer.

Wil je zowel de muren als het plafond verven en heeft drogingsvertrager alleen nut voor het plafond? Dan kun je er ook voor kiezen om de drogingsvertrager alleen aan de verf voor je plafond toe te voegen.

Bij welke producten is drogingsvertrager beschikbaar? 

In principe is het bij elke muurverf mogelijk om drogingsvertrager toe te voegen. Je kan dit op twee manieren doen: door onze specialisten of door jezelf. Bij De Verfzaak wordt de drogingsvertrager allereerst toegevoegd aan de verf, waarna we de samengevoegde inhoud in onze mengmachine door elkaar laten mengen.

Je kan er ook voor kiezen om zelf je drogingsvertrager en muurverf te mengen. Met deze manier koop je zelf een drogingsvertrager, zoals de Owatrol Floetrol of de Global Paint Aquatura TF. Voeg één van deze twee drogingsvertragers samen met de muurverf en meng de inhoud middels een roerhoutje.

Wat is het effect van de drogingsvertrager?

Zoals gezegd zorgt de drogingsvertrager ervoor dat je muurverf langzamer droogt, zodat bij het schilderen van een groot oppervlak minder snel baanvorming ontstaat. Dit gaat overigens niet ten koste van de kleur en kwaliteit van de muurverf. Maak je dus geen zorgen dat de drogingsvertrager een negatief effect heeft op je verf.

Heb je naar aanleiding van dit blog vragen over de drogingsvertrager? Neem dan contact op met onze klantenservice! Zo kunnen wij jou op passende wijze adviseren over hetgeen dat jij wil weten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »