• Lorem ipsum

Er zit een witte waas over het behang: wat is dat?

8 Mei 2019

Een witte waas op je behang is natuurlijk een lelijke aanblik. In de meeste gevallen moet je hiervoor behanglijm verwijderen. Wij begrijpen dat je deze klus zo snel mogelijk achter de rug wil hebben. In dit blogartikel leggen we je uit hoe je behanglijm kunt verwijderen. Lees daarom ons stappenplan gericht door en ga aan de slag met het verwijderen van de witte waas op je behang. 

Meestal betekent een wittige waas/vlek op het behang dat het gaat om lijmresten. Deze witte waas is meestal goed zichtbaar op behang met een donkere uitstraling. Om er vanaf te komen is het zaak om gericht en zorgvuldig te werk te gaan met het verwijderen van de behanglijm. 

Hoe doe je behanglijm verwijderen?

Behanglijm verwijderen doe je door het volgende stappenplan te doorlopen:

1. Zorg ervoor dat je vloer goed is beschermd. Dit doe je het beste met wat afdekmateriaal, maar je kan ook karton gebruiken, zolang het er maar voor zorgt dat er niets op de vloer gaat druppen. 

2. Hou de muur waarop het behang zit een tijdje nat met afwasmiddel en water. Zodra het water goed is doorgedrongen in de witte waas/behanglijm, kan je gericht zien waar de behanglijm zit.

3. Daarna is het tijd om de behanglijm te verwijderen. Dit doe je door de muur met een spons af te schrobben of met een plamuurmes. Kijk wel uit dat je voorzichtig te werk gaat zodat het behang onbeschadigd blijft.

4. De behanglijm is losgekomen en valt op je afdekmateriaal. Raap de lijmresten bijeen en doe ze in een vuilniszak. De vuilniszak kun je weggooien in de vuilnisbak en je behanglijm vlekken op behang zijn verleden tijd!

Extra hulp van De Verfzaak

De behanglijm niet kunnen verwijderen? Herhaal de stappen nog eens of neem contact op met onze klantenservice! Wij kunnen je mogelijk verder helpen met wat extra tips en tricks en ervoor zorgen dat de behanglijm op behang verwijderd kan worden!