• Lorem ipsum

Er zit een witte waas over het behang. Wat is dat?

8 Mei 2019

Lijmresten verwijderen met water

De lijmresten kan je verwijderen met schoon, warm water en een schone doek of spons. Belangrijk is dan wel om goed op te letten op welke manier je dat doet. De doek kan namelijk te nat worden. Bij met name niet-afwasbaar behang kan dat weer niet goed zijn voor het behang. Belangrijk is dus dat je de natte doek of spons goed uitwringt voordat je de lijmresten gaat verwijderen. Nog belangrijker echter is de temperatuur van het water: lijm wordt weer zachter wanneer het ook warm wordt. Gebruik daarom lauwwarm tot warm water en dep de lijmresten voorzichtig op. Doe dit zo snel mogelijk: hoe harder de lijm opdroogt, hoe moeilijker het wordt om lijmresten te verwijderen. Lukt dit niet, dan zijn er nog een paar andere dingen die je kan proberen om de lijmresten weg te krijgen:

  • Verwijder lijmresten met een plamuurmes. Het liefst een Engels plamuurmes: het stalen blad is soepeler en er is minder kans op om zo het behang te beschadigen. Probeer de lijmresten ook eerst zachter te krijgen d.m.v. warm water.
  • Verwijder lijmresten door middel van stomen. Deze methode is wel riskant: door te stomen, wordt ook de lijm aan de onderkant weer zacht.
  • Leg op de lijmresten een papiertje, zet (bijvoorbeeld) een strijkijzer op de laagste stand. Maak de lijm week en probeer de lijm op te deppen. Verwijder de lijmresten stukje voor stukje en niet grote oppervlaktes in één keer.
  • Wiertz Sticker Remover verwijdert eenvoudig stickers en ook lijmresten. Misschien is Wiertz Sticker Remover een goed idee om de lijmresten op jouw behang weg te krijgen. Probeer eerst op een onopvallende plaats of het de Wiertz Sticker Remover je behang niet aantast.

Online bestellen

Behang, lijm of spullen nodig om de resten van lijm te verwijderen? Dan is De Verfzaak jouw favoriete specialist. Met verschillende vestigingen in het zuiden van Nederland, de webshop en scherpe verf aanbiedingen biedt De Verfzaak jou alles wat je voor de behangklus nodig hebt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »