• Lorem ipsum

Het gebruik van Knauf MP75 als nieuw stucwerk: wel of niet doen?

8 Mei 2019

Waar u Knauf MP75 voor gebruikt

Ten eerste: MP75 is een binnenpleister, wat wil zeggen dat het gebruikt wordt voor de afbouw van muren binnen. De pleistergips wordt toegepast op allerlei steenachtige ondergronden, van beton tot baksteen. Voor veel situaties binnen kan MP75 worden toegepast. Belangrijkste is wel dat de luchtvochtigheid niet te hoog mag zijn. Zo is Knauf MP75 niet geschikt voor vochtige bedrijfsruimtes. Ook is het belangrijk om bij het toepassen van MP75 als stucwerk per ondergrond te kijken of het pleistergips geschikt is. In het geval van de meeste ondergronden is voorstrijken noodzakelijk.

Voorstrijken

Voorstrijken wordt gedaan om een hechtbrug te vormen tussen stucwerk en de betreffende ondergrond. Welk voorstrijkmiddel je nodig hebt, verschilt per ondergrond. Zo wordt Knauf MP75 vaak toegepast op prefab beton. Maar hiervoor is weer een ander voorstrijkmiddel nodig dan voor bijvoorbeeld Knauf MP75 op kalkzandsteen of houtwolcementplaten. Door jouw verfspecialist laat jij je adviseren over welk voorstrijkmiddel bij welke ondergrond hoort. Belangrijk bij het voorstrijken is in ieder geval dat je de steenachtige ondergrond reinigt van losse stukjes, stof, cementsluier, oliën en andere vervuilende elementen die de hechting nadelig beïnvloeden.

Verwerken van Knauf MP75

Aanmaken van Knauf MP75 kan handmatig en machinaal. Echter, het beste is om het stucwerk machinaal te verwerken. Knauf MP75 is namelijk een machinepleister: het is ontwikkeld voor machinale verwerking. We raden dan ook aan om een gipsspuitmachine te gebruiken. Toch handmatig verwerken? Dan heeft MP75 circa 0,65 liter water per kilogram pleistergips nodig. Erg belangrijk bij handmatige verwerking, is het goed mengen.

Kortom

Knauf MP75 is dankzij de machinale verwerking zeer geschikt voor het snel toepassen van pleistergips. Wanneer er veel gestuukt moet worden is MP75 dan ook een aanrader. Het gaat dan vooral om stuken op droge, steenachtige ondergronden waarbij deze goed zijn schoongemaakt en voorgestreken. Het is niet eenduidig aan te wijzen welk voorstrijkmiddel je daarvoor nodig hebt: dat hangt af van de ondergrond. Jouw verfspecialist weet hier het fijne van. Bekijk ook eens onze andere artikelen over speciale ondergronden en verschillende verfsoorten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »