• Lorem ipsum

Het gebruiken van een viltroller

8 Mei 2019

Wat is een viltroller eigenlijk?

Een viltroller is een verfgereedschap waarvan de roller een zachte, pluizige vacht heeft. De viltroller wordt ingezet tijdens het schilderen, met beitsen, lakken en verven. Kortom, een viltroller kan voor veel klussen gebruikt worden. Meestal gebruikt men deze echter voor de afwerking, zoals het beitsen van houten vloeren of aanbrengen van roestwerende lakken.

Voordat je de viltroller gebruikt

De zachte vacht van een viltroller bestaat (meestal) uit polyester vezels. Deze vezels zijn bij de juiste kwaliteitsmerken altijd goed verweven. Desalniettemin kan het zijn dat een viltroller pluisjes achterlaat. Daarom is het handig om de viltroller van te voren hiervan te ontdoen. Dat is eenvoudig te doen: beplak de viltroller met schilders tape en haal deze er weer vanaf, samen met de pluisjes.

Het gebruiken van de viltroller

Met een viltroller schilderen is eenvoudig: je schildert hiermee altijd van boven naar beneden. Of, als het om houtwerk gaat, met de houtnerf mee. Omdat deze rollers een zachte vacht hebben, kunnen ze redelijk veel opnemen. Echter, teveel verf, lak of beits zorgt er voor dat de uiteindelijke laag niet goed wordt aangebracht. Daarom de coating gelijkmatig aanbrengen over de hele roller en een paar keer uitrollen over een verfrooster voordat je gaat schilderen.

Goede kwaliteit

Zoals gezegd is de kwaliteit van deze rollers belangrijk. Omdat ze een zachte vacht hebben, is vooral het weven van de vezels erg belangrijk om de juiste kwaliteit te krijgen. Merken die mindere kwaliteit bieden, zullen dan ook rollers hebben waarvan de vacht minder goed geweven is dan van kwaliteitsmerken.