• Lorem ipsum

Wat is de beste houtlak voor binnen?

7 Dec 2021

Wil je graag aan de slag met houtlak binnenshuis, maar heb je geen idee welke lakverf je het beste kan gebruiken? De Verfzaak heeft een ideale voor- en aflak in huis, waarmee jouw hout een optimale bescherming en verfraaiing krijgt! Lees snel verder en kom er achter met welke houtlak jij een maximaal resultaat behaald.

Waarvoor gebruik je houtlak?

In de basis gebruik je houtlak alleen voor hout. Dit zijn vaak de lakken van bekende houtverfmerken zoals Rambo en Cetabever. Maar wist je dat er ook veel houtlakken zijn van merken als Sigma Coatings, Sikkens en Wijzonol? Dit zijn vaak de lakken die je ook kunt gebruiken voor andere ondergronden, denk hierbij aan metaal of kunststof.

Door gebruik te maken van houtlak bescherm en verfraai je het hout. Houtlakken hebben in de meeste gevallen kenmerken als “kras- en slijtvast” en “vochtregulerend”. Deze kenmerken zijn er om het hout enerzijds te beschermen van mogelijke dreiging en anderzijds om het hout beter tot recht te laten komen. Met houtlak geef je je hout dus de behandeling die het verdient.

De beste houtlak voor binnen

Allereerst willen we je aanraden om de houtlak voor binnen te combineren met een goede grondverf/primer. Door zowel een voor- als aflak te gebruiken, blijft het hout zo lang en zo goed mogelijk in optimale staat. We begrijpen dat je door het grote aanbod aan verfproducten voor hout niet weet welke houtlak het beste bij je past, en daarom geven we je graag de beste keuze.

Ons advies is om je hout voor te lakken met de Sigma S2U Nova Primer. Deze Nova Primer is een grondverf op waterbasis. De belangrijkste kenmerken van dit product zijn de uitstekende dekking, goede hechting en snelle droogtijd (4 uur). De Sigma S2U Nova Primer is met deze kenmerken een uitstekende primer voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Dankzij deze houtprimer krijgt je hout een eerste laag bescherming en wordt de basis tot een mooie uitstraling gelegd. We geven je overigens graag de tip om voor zowel de grondverf als de houtlak een watergedragen kwast te gebruiken.

Om het resultaat dat de primer heeft gegeven te versterken, heb je ook een houtlak nodig. Het ideale product hiervoor is de Sigma S2U Nova Satin. Dit is een watergedragen, zijdeglanzende lakverf voor binnen. Het mooie aan deze zijdeglanzende houtlak is dat Sigma Coatings er in is geslaagd om kwaliteit aan gebruiksvriendelijkheid te koppelen. Zo is deze lakverf van Sigma makkelijk te verwerken en heeft het een mooie vloeiing. Daarnaast is dit product kras- en slijtvast en maakt het gebruik van de LTA+-technologie, waardoor contact met huidvet geen invloed heeft op de kwaliteit van de verf. Verder is het goed om te vermelden dat deze houtlak een dekking heeft van 12m² per liter.

Houtlak bij De Verfzaak

Wij kunnen stellen dat je met deze twee producten, de Sigma grondverf en de Sigma houtlak, een topcombinatie in huis haalt. Bij ons zijn deze toppers in verschillende inhoudsmaten en in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. We begrijpen dat je mogelijk met vragen zit over deze producten. In dat geval is het verstandig om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze specialisten helpen je graag zodat jij met de beste houtlak aan het werk kan gaan!