• Lorem ipsum

Lambrisering verven

22 Feb 2022

Je lambrisering verven is een dankbare klus: het verfraait het uiterlijk van de woning dusdanig dat het lijkt alsof je woonruimte een complete transformatie heeft ondergaan. Tegenwoordig is het hebben van een lambrisering erg populair. Vanzelfsprekend krijgen wij dan ook steeds vaker de vraag hoe een lambrisering te verven. In dit blogartikel geven we je antwoord op de vraag: hoe verf je een lambrisering?

Lambrisering verven: de voorbereiding

Je lambrisering verven begint bij een goede voorbereiding. Dat wil zeggen: zorg ervoor dat je de juiste materialen in huis haalt en lees je in zodat je onder het schilderen van je lambrisering niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf te visualiseren hoe de woonruimte er na afloop uit moet komen te zien. Denk bijvoorbeeld na tot op welke hoogte je de lambrisering gaat verven. Het is tegenwoordig erg in trek om twee kleuren lambrisering te verven. Qua materialen heb je het volgende nodig:

Maak allereerst de muur stof- en vetvrij. Dit kan je het beste doen met ontvetter, zodat je een schoon oppervlak hebt om op te schilderen. Controleer ook meteen op oneffenheden op de muur en repareer dit waar nodig met een muurvuller. Daarna bepaal je de hoogte van je lambrisering. De “ideale” hoogte van de lambrisering ligt rond de 120 cm, maar op het oog lijkt het mooier om de hoogte 10 à 15 cm boven de meubels uit te laten komen.

Zodra je de lijn hebt bepaald zet je een lijn om de twee vlakken te scheiden. Dit doe je met een kruislaser, schietlood of waterpas, net wat jou het makkelijkste lijkt. Wanneer je de rechte lijn hebt getekend plak je de te verven vlakken af om te zorgen voor een strakke verflijn. Liever zonder tape werken? Lees dan eens: strakke lijn verven zonder tape.

Lambrisering verven: de hoofdstappen

De voorbereiding zit erop en je bent klaar om je lambrisering te verven. Kies twee mooie kleuren waarvan jij denkt dat ze mooi bij elkaar passen. Je kan kiezen voor een combinatie tussen wit/x-kleur, maar tegenwoordig kiezen mensen er steeds vaker voor om geen wit te gebruiken, maar bijvoorbeeld zwart of antraciet. De twee afgezonderde vlakken verf je volgens de volgende methode:

  • Schilder eerst de afgeplakte randen met een kwast. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk morst op andere vlakken.
  • De grote vlakken schilder je in verticale banen. Je werkt hierbij van boven naar beneden. Laat vlakken en banen iets overlappen om eventuele baanvorming tegen te gaan.
  • Zorg dat de laatste beweging van de roller op het vlak naar boven is en beweeg de roller in een boog van de muur af voor het beste resultaat.

Nadat je het bovenste en onderste vlak hebt gedaan ben je klaar met het schilderen van je lambrisering.

Lambrisering verven: de nazorg

Nu het lambrisering schilderen is gedaan verwijder je de afplaktape nu de verf nog nat is. Maak de kwasten en rollers schoon in een emmer met warm water en berg ze daarna veilig op of gooi ze weg wanneer je denkt ze niet meer nodig te hebben. Verder is het zaak om de verf rustig te laten drogen en te wachten op het eindresultaat. Wanneer dit is gebeurd ben je klaar met lambrisering verven.

Zit je na het lezen van dit blogartikel met nog wat vragen over lambrisering verven? Onze verfspecialisten willen je graag wat extra advies geven zodat jij optimaal voorbereid bent. Neem contact met ze op via e-mail of telefoon en vraag wat je wil weten. Wij helpen je graag zodat jij met alle benodigde informatie kan beginnen met het verven van je lambrisering.