• Lorem ipsum

Nicotineaanslag verwijderen: hoe doe je dat?

17 Jan 2023

Je hebt een lange tijd gerookt in je huis, of je koopt een huis waarin gerookt is, het probleem: nicotineaanslag. De aanslag kan zich op verschillende manieren in het huis ophopen, met als gevolg de gelige, misschien zelfs wel plakkerige muren, deuren, kozijnen en plafonds. Buiten dat het vervelend kan zijn om naar te kijken, kan het ook een vervelende geur met zich meebrengen en kan het moeilijk te verwijderen zijn.

In dit blogartikel geven wij je tips hoe nicotineaanslag verwijderen zal slagen. We vertellen wat je nodig hebt komen we ook met een stappenplan. Op het eind heb je voldoende kennis en kunde zodat je voortaan weer in een fris, net huis kunt wonen.

Waar begin je?

Begin bij de nicotineaanslag verwijderen met het schoonmaken van het oppervlak, aangezien dit het verwijderingsproces gemakkelijker zal maken. Neem een allesreiniger of een mengsel van warm water en afwasmiddel, en maak hier het oppervlak mee schoon. Zorg dat je oppervlak volledig schoon is voordat je begint met de volgende stap.

Hoe verwijder ik nicotineaanslag?

Vervolgens komt het echte werk, je begint met het verwijderen van de aanslag door nicotine. Er zijn verschillende methodes om nicotineaanslag te verwijderen:

  • Het gebruiken van een nicotineverwijderaar. De naam zegt het al, dit product is speciaal ontworpen om nicotineaanslag weg te halen van geverfde oppervlakken. Volg altijd de aanwijzingen op het product zelf om te zien hoe en op wat je dit het beste kunt gebruiken.

  • Het gebruik van witte azijn. Dit is een natuurlijk product dat kan helpen bij het verwijderen van nicotineaanslag van houten meubels of andere houten oppervlakken. Meng één deel azijn met twee delen water en gebruik een vochtige doek om het oppervlak af te vegen.

  • Het gebruik van baking soda. Nog een huishoudelijk product dat gebruikt kan worden voor het verwijderen van nicotine aanslag. Meng één theelepel baking soda met een kopje water tot een smeuïge brij en gebruik een vochtige doek om het aan te brengen aan het oppervlak.

  • Een stoomreiniger gebruiken. Deze methode is ideaal voor het verwijderen van nicotine aanslag op tapijt en meubels met stoffen bekleding. Gebruik de stoomreiniger altijd volgens de product aanwijzingen en richt de stoomstraal op het oppervlak. Let op dat je het oppervlak goed laat drogen voordat je het opnieuw gebruikt.

Kies dus een methode die het beste voor je werkt en het beste voor het oppervlak waarop je te werk gaat. In principe zijn alle methoden bruikbaar om nicotineaanslag te verwijderen.

Het afronden van de klus

Zorg dat je het middel dat je gebruikt altijd even goed laat intrekken, zodat het de tijd heeft om te werken. Dit zal helpen om de nicotine los te weken van het oppervlak. Houd hierbij wel in gedachte dat sommige producten langer in moeten trekken dan andere.

Vervolgens veeg je het oppervlak met een schone vochtige doek af om de nicotine aanslag volledig te verwijderen. Onthoud dat het soms meerdere keren nodig is om het proces te herhalen, vooral als de aanslag er al een langere periode zit.

Als laatste spoel je het oppervlak even af met water om eventuele resten te verwijderen, maar vergeet dit niet goed te drogen om te voorkomen dat er nieuwe vlekken ontstaan. Tevens kan ook het niet goed drogen van het oppervlak leiden tot schimmelvorming. Mocht het oppervlak moeilijk zijn om te bereiken, droog het dan met een haardroger of ventilator.

Tip: mocht je nu alsnog last hebben van een vergelende muur? Geef je muur dan een nieuw likje muurverf!

Extra informatie over nicotineaanslag verwijderen van onze specialisten

Het verwijderen van nicotineaanslag kan dus op meerdere manieren. We hopen dat we je met dit blog genoeg geïnformeerd hebben. Mocht je nu toch nog toe zijn aan wat meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via e-mail of telefoon. Onze specialisten kunnen je dan de informatie geven die je nodig hebt om op de juiste manier aan de slag te gaan met het verwijderen van de nicotineaanslag.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »