• Lorem ipsum

RAL 1003: Signaalgeel

9 Feb 2023

Tijd voor een nieuwe look in je huis, maar is de kleurkeuze uit al die opties lastig om te maken? Dat begrijpen we bij De Verfzaak! Zo bevat onze eigen kleurendatabase al duizenden verschillende kleuren. Geen wonder dat zoveel keuze het steeds lastiger maakt om de perfecte tint te kiezen. Zo ook met RAL-kleuren. Die hebben allemaal hun eigen codering, maar waar staan die kleuren eigenlijk voor?

In dit blogartikel lees je alles over de kleur RAL 1003. We leggen je uit wat dit voor kleur is en waar de afkorting RAL überhaupt voor staat. Daarnaast lichten we enkele populaire RAL 1003 producten uit die goed van pas komen wanneer je gebruik wilt maken van deze kleur.

RAL 1003: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschüss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem heeft al geruime tijd als kerntaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Elke kleur heeft hierbij een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De geel/beigetinten, waar de RAL 1003 bij hoort, beginnen bij 1000. Andere populaire gele/beige varianten zijn RAL 1014 en RAL 1019. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt door zowel professionals als door doe-het-zelvers. Ook de kleur RAL 1003 is populair en wordt gebruikt door schilders en klussers.

Wat is RAL 1003 voor kleur?

Zoals we al eerder hebben aangegeven, behoort RAL 1003 tot de categorie geel/beigetinten. Echter is dit nog niet specifiek genoeg om te weten welke kleur het is. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 1003 is een kleurtint die het best kan worden omschreven als ‘signaalgeel’.

Signaalgeel is een vrolijke tint die de zomer in je huis haalt. Hij straalt rust en warmte uit zonder overdreven fel te contrasteren met de omgeving.

Ral 1003 is de perfecte keuze voor grote oppervlakken zoals de muren. Combineer RAL 1003 met zwart voor een krachtige uitstraling of juist met wit voor een meer rustieke-. Wanneer je voorkeur hebt voor een Vintage woonstijl mag deze RAL 1003 eigenlijk niet ontbreken.

RAL 1003 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wilt gaan met RAL 1003! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL signaalgeel populair om te gebruiken als muurverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 1003 signaalgeel? Neem contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 1003!