• Lorem ipsum

RAL 1014: Ivoorkleurig

16 Feb 2023

Jeuken je handen al om je interieur eens een nieuwe look te geven maar je kan geen keuze maken tussen al die verschillende kleuren? Bij De Verfzaak begrijpen we dat helemaal! Zo bevat onze eigen kleurendatabase al duizenden verschillende kleuren wat het lastig maakt om de perfecte tint te kiezen. Zo ook met RAL-kleuren. Die hebben allemaal hun eigen codering, maar waar staan die kleuren eigenlijk voor?

In dit blogartikel lees je alles over de kleur RAL 1014. We leggen je uit wat dit voor kleur is en waar de afkorting RAL überhaupt voor staat. Daarnaast lichten we enkele populaire RAL 1014 producten uit die goed van pas komen wanneer je gebruik wilt maken van deze kleur.

RAL 1014: wat betekent dat eigenlijk?

RAL is een afkorting voor ReichsAusschüss für Lieferbedingungen. Het is een van oorsprong Duits coderingssysteem dat al zo’n honderd jaar algemeen gebruikt wordt. RAL wordt gebruikt om kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar te definiëren. Daarbij zit wel iets gemeenschappelijks voor alle RAL-kleuren: iedere kleur heeft een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Wist je bijvoorbeeld dat iedere kleurfamilie een eigen groepsnummer heeft? Op die manier kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo beginnen de blauwtinten bij 5000 en zitten de groentinten tussen de 6000 en 7000.

De geeltinten, waaronder de RAL 1014, beginnen bij 1000. Zo heb je misschien weleens gehoord van RAL 1003 en RAL 1015. Deze twee kleuren zijn populaire varianten van geel die net als de RAL 1019 zeer regelmatig worden gebruikt door professionele schilders en thuisklussers. 

Wat is RAL 1014 voor kleur?

Zoals zojuist aangegeven behoort RAL 1014 tot de categorie geeltinten. Echter is dit nog niet specifiek genoeg om te weten welke kleur het is. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 1014 is een kleurtint die het best kan worden omschreven als ‘ivoorkleurig’.

Ivoorkleurig is een zachte tint met een ietwat beige uitstraling. Hij zorgt voor een frisse- en heldere omgeving. Hierdoor is RAL 1014 uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer waarbij je helemaal tot rust kunt komen en je hoofd kan leegmaken. Combineer RAL 1014 met harde tinten zoals zwart om je interieur te moderniseren of gebruik hem juist om details te accentueren om een omgeving met harde kleuren te verzachten.

RAL 1014 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wilt gaan met RAL 1014! In de webshop van De Verfzaak is deze RAL ivoorkleurig populair om te gebruiken als muurverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 1014 ivoorkleurig? Neem contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 1014!