• Lorem ipsum

RAL 1006: Maisgeel

18 Oct 2023

Het verven van je huis kan een leuke en ontspannende klus zijn. Er bestaat bijna niets fijner dan dagelijks thuis te kunnen komen in een frisse- en heldere omgeving waarin je helemaal jezelf kan zijn. Om dit te bereiken is er natuurlijk wel eerst wat werk aan de winkel. De eerste stap in het ontwerpen van jouw ideale omgeving is om de kleur of kleurencombinatie te bepalen. Onze kleuren-database bevat maar liefst meer dan duizend verschillende kleuren. Wij van De Verfzaak begrijpen dus helemaal dat het maken van een kleurkeuze een zeer uitdagende opdracht is.

In dit blogartikel helpen we je graag om de kleuren beter te begrijpen door uit te leggen wat de letters RAL betekenen. Ook leggen we deze keer graag de nadruk op de prachtige kleur RAL 1006. Na het lezen van dit artikel weet jij helemaal waar RAL voor staat, wat de 1006 variant voor een kleur is en je krijgt enkele tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee wordt aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De geeltinten waar RAL 1006 bij hoort beginnen bij 1000. Andere populaire gele varianten zijn RAL 1002 en RAL 1028.

Wat is RAL 1006 voor kleur?

RAL 1006 is een kleurtint die bekend staat als maisgeel. Zoals de naam het eigenlijk al aangeeft is maisgeel een gele verfkleur die zijn naam dankt aan de maïskorrels. Het is een donkergeel dat sterk richting oranje neigt maar dat net niet is. Met maisgeel in je huis haal je een vrolijke lentekleur binnen. Niet alleen binnenshuis maar ook buiten in de tuin of op je balkon is deze sprankelende kleur helemaal in zijn element. Je kan hem hier vooral heel mooi gebruiken om je tuinmeubels een goede opknapbeurt ermee te geven of om een schutting ermee te verven. Heb je een balkon, denk er dan eens aan om de spijlen of de balken met RAL 1006 maisgeel op te fleuren.

RAL 1006 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 1006! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL maisgeel populair om te gebruiken als hoogglans verf voor buiten en als houtverf. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 1006 maisgeel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL kleuren-bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 1006!