• Lorem ipsum

RAL 1018: Zinkgeel

1 Mar 2023

Jeuken je handen al om je interieur eens een nieuwe look te geven maar je kan geen keuze maken tussen al die verschillende kleuren? Bij De Verfzaak begrijpen we dat helemaal! Zo bevat onze eigen kleurendatabase al meer dan duizend verschillende kleuren wat het lastig maakt om de perfecte tint te kiezen. Zo ook met RAL-kleuren. Die hebben allemaal hun eigen codering, maar waar staan die kleuren eigenlijk voor? Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel leggen we deze keer de focus op de vaak gekozen kleur met de code RAL 1018. Zo vertellen we je waar de afkorting RAL vandaan komt, wat de RAL 1018 tint voor een kleur is en we geven je tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de verschillen tussen RAL-kleuren en kun je benoemen waar de RAL 1018 onder andere voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem heeft al geruime tijd als kerntaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Elke kleur heeft hierbij een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de groentinten tussen 6000 en 7000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De geel-/beigetinten, waar de RAL 1018 bij hoort, beginnen bij 1000. Andere populaire gele-/beige varianten zijn RAL 1016 en RAL 1019. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt door zowel professionals als door doe-het-zelvers.

Wat is RAL 1018 voor kleur?

Zoals we al eerder hebben aangegeven, behoort RAL 1018 tot de categorie geel-/beigetinten. Echter is dit nog niet specifiek genoeg om te weten welke kleur het is. Binnen het RAL spectrum bevinden zich namelijk maar liefst 30 soorten geel/beige. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 1018 is een kleurtint die het best kan worden omschreven als zinkgeel.

Zinkgeel is een vrolijke tint die de zomer in je huis haalt. Hij straalt rust en warmte uit zonder overdreven fel te contrasteren met de omgeving.

RAL 1018 is de perfecte keuze voor grote oppervlakken zoals de muren maar staat ook prachtig om details zoals kast knoppen, meubels of de plinten in het oog te laten springen. Combineer RAL 1018 met zwart voor een krachtige- en zelfverzekerde uitstraling of juist met wit voor meer rustiek en sereniteit. Wanneer je voorkeur hebt voor een vintage woonstijl mag deze RAL 1018 in combinatie met een licht grijs eigenlijk niet ontbreken. Bij een industriële woonstijl combineer je zinkgeel juist weer met een prachtig donkergrijs.

RAL 1018 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 1018! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL zinkgeel populair om te gebruiken als muurverf, beits voor meubels en metaalverf. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 1018 zinkgeel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 1018!