• Lorem ipsum

RAL 2003: Pasteloranje

24 Aug 2023

Als je graag een nieuwe uitstraling wil geven aan je interieur, dan kun je deze in een leuke kleur schilderen. Een of meerdere kleuren uitkiezen, kan voor sommige personen een uitdaging vormen, omdat je kunt kiezen voor allerlei verschillende kleuren. Je wil daarbij dat de gekozen kleuren bij elkaar passen of dat ze passen bij je meubels.

Vanwege het bovenstaande kan het dat je denkt dat je een neutrale kleur moet uitkiezen. Dat is gelukkig niet waar. Je kunt namelijk zelfs voor de meest extravagante kleur kiezen en deze combineren met andere kleuren, waardoor er een fantastisch geheel ontstaat. We kennen een relatief opvallende kleur, die prachtig past bij vele andere kleuren, namelijk de kleur RAL 2003. In dit artikel vertellen we je meer over deze kleur, maar ook over het RAL-systeem. Lees dus gauw verder.

Waar RAL 2003 voor staat

Je bent waarschijnlijk benieuwd om te weten wat voor kleur RAL 2003 eigenlijk is. We vertellen je straks meer over deze kleur, maar vinden het belangrijk dat je ook het een en ander weet over het RAL-systeem. Bij het uitkiezen van verfkleuren zal je namelijk veel RAL-codes tegenkomen. Het RAL-systeem is een universele manier om kleuren van verf, coatings, plastics en kunststoffen te omschrijven. Dit systeem werd in 1927 in Duitsland ontwikkeld. Toen het RAL-systeem werd geïntroduceerd, beschreef deze methode 40 basiskleuren. Tegenwoordig omvat het RAL-systeem echter meer dan 200 verschillende kleuren. Een RAL-code heeft een vaste notatie, namelijk het woord “RAL” gevolgd door een code, die uit 4 cijfers bestaat. Denk maar aan RAL 2001. Hierbij verwijst het eerste cijfer van de code naar een bepaalde kleurtint.

Wat voor kleur is RAL 2003?

Je hebt gezien dat je gemakkelijk aan diverse RAL-codes kunt zien naar welke kleurtint ze verwijzen. In deze verwijst de code RAL 2003 naar een oranjetint. Dit kun je zien aan de 2 aan het begin van de cijfercode. RAL 2003 wordt ook wel pasteloranje genoemd. Aangezien het hier om een oranjetint gaat, kun je concluderen dat de kleur relatief opvallend is. Echter, aangezien het om een pasteltint gaat, is deze kleur niet storend. Je kunt hem daarom gemakkelijk combineren met andere kleuren en ook met je meubels.

Met welke kleuren kun je RAL 2003 combineren?

Als je geen extravagante kleurcombinatie in huis wil hebben, dan kun je RAL 2003 desgewenst combineren met neutrale kleuren zoals wit, bruin, grijs of zwart. Echter, als je graag een accentmuur wil creëren, dan kun je de kleur pasteloranje desgewenst combineren met een groentint. Het geheel lijkt dan op een soort bloementuin met frisse groene stengels en oranje bloemen.

RAL 2003 producten bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak ben je op het juiste adres voor verf in allerlei soorten en kleuren. We hebben ook veel verfproducten verkrijgbaar die op kleurcode gemengd kunnen worden. Kies daarom voor deze producten van topmerken zoals Wijzonol en Sikkens, geef aan dat je graag de kleur RAL 2003 wil bestellen en plaats je bestelling. Je kunt vervolgens gauw aan de slag gaan met je verfklus.