• Lorem ipsum

RAL 2004: Zuiver oranje

3 Mar 2023

Ben je er helemaal klaar voor om je woning een make-over te geven? Er zijn verschillende manieren om je woning een nieuwe look te geven. Eén daarvan is door je interieur in een andere kleur te verven. Nadat je hebt besloten om je interieur een andere kleur te geven, ga je na voor welke kleur je het liefst kunt kiezen. Bij De Verfzaak begrijpen we dat iedereen een andere smaak en voorkeur heeft. Daarom bieden wij veel keuzemogelijkheden aan. Zo kun je bijvoorbeeld een keuze maken aan de hand van diverse RAL-kleuren. Wat dacht je van een opvallende make-over door te kiezen voor RAL 2004? In dit artikel vertellen we je onder andere wat RAL eigenlijk is en wat voor kleur RAL 2004 precies is.

Wat betekent RAL 2004?

Voordat we je kunnen vertellen wat voor kleur RAL 2004 eigenlijk is, is het handig als je eerst weet wat RAL eigenlijk is. RAL is een afkorting, die staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem is ongeveer een eeuw geleden bedacht en heeft als doel om kleuren van verf en coatings duidelijk te kunnen definiëren. Zo heeft elke kleur een unieke kleurcode gekregen en al deze codes worden aangegeven met de afkorting RAL, gevolgd door een unieke cijfercombinatie. De cijfercombinatie bestaat steeds uit vier cijfers. Voor de overzichtelijkheid hebben diverse kleurfamilies eigen groepsnummers gekregen. Je kunt dus gemakkelijk zien welke kleuren bij elkaar horen. Gele tinten zitten bijvoorbeeld tussen de 1000 en 2000, terwijl de wit- en zwarttinten bij 9000 beginnen.

Aangezien oranje een variant van de gele tint is, hebben de oranje verftinten een RAL-code die bij 2000 begint. Dit is te zien aan de code RAL 2004, waar we het in dit artikel over hebben.

Wat voor kleur is RAL 2004?

Zoals hierboven is beschreven, is RAL 2004 een oranjetint. Om precies te zijn, wordt deze kleur omschreven als zuiver oranje. Kijken we dieper naar de samenstelling van deze kleur, dan zien we dat hij voornamelijk bestaat uit rood met een beetje groen en hij bevat een heel klein beetje blauw. Het resultaat is een opvallende-, maar niet storende oranjekleur. Hierdoor kun je hem gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld bruine meubels. Als je wil dat je muren extra opvallen, dan kun je de kleur RAL 2004 ook combineren met zwarte- of witte meubels. Je kunt veel kanten opgaan met deze kleur in huis.

RAL 2004 vs. RAL 2009

Tussen verschillende oranjetinten zijn er steeds verschillen. Zo is de ene kleur een beetje lichter en de andere kleur juist wat donkerder. Hoewel je soms een duidelijk verschil ziet tussen de kleurtinten, zijn er ook tinten die met elkaar overeenkomen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je RAL 2004, zuiver oranje, vergelijkt met RAL 2009, verkeersoranje. Hoewel beide kleuren mooi zijn, is RAL 2009 net een beetje donkerder dan RAL 2004. Je kunt de twee kleuren dus met elkaar vergelijken en nagaan welke tint je geschikter vindt voor jouw interieur.

RAL 2004 producten bij De Verfzaak

Dat je bij De Verfzaak veel keuzemogelijkheden hebt, weet je al. Echter, het is toch fijn te weten dat je bij ons helemaal aan je trekken komt. Ons assortiment mengbare kleuren is namelijk uitgebreid. Zo vind je in ons assortiment onder meer (extra) matte muurverf, maar ook muurverf met een zijdeglans en vloerverf. Deze verfsoorten zijn van uitstekende kwaliteit, want we verkopen verf van topmerken zoals Sigma, Wijzonol en Sikkens. Neem dus een kijkje in ons assortiment en vergelijk de verschillende verfproducten met elkaar. Als je er niet helemaal uitkomt, kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice afdeling. Onze specialisten staan je graag te woord en geven deskundig advies.