• Lorem ipsum

RAL 3003: Robijnrood

10 Mar 2023

Kijk je naar je woning en denk je dat je woning toe is aan verandering? Dan kun je starten door bijvoorbeeld je binnenmuren te voorzien van een laagje verf. Hierbij heb je veel keuzemogelijkheden, omdat er enorm veel kleuren zijn. Als je echter graag een fleurig-, opvallend kleurtje aan je woning wil geven, dan kun je kiezen voor de kleur RAL 3003. Deze frisse kleur staat mooi in je interieur en kan goed gecombineerd worden met strakke kleuren, zoals wit en zwart.

Als je leest over een bepaalde kleurcode, dan hoeft dit je nog niet veel te zeggen. Het gaat namelijk slechts om een code. Daarom helpen we je op weg. In dit artikel vertellen we je wat de RAL-codering eigenlijk is en wat voor kleur RAL 3003 eigenlijk is. We vertellen je ook hoe je deze kleur kunt combineren.

Waar RAL 3003 voor staat

Voordat je verf van een bepaalde kleur uitkiest, ga je eerst na of de kleur wel past bij de rest van je interieur. Dit kun je op een eenvoudige manier doen als je gebruik maakt van een bepaalde kleurcode. Je houdt namelijk een kaartje van potentiële gewenste kleuren vast en gaat hiermee door het huis. Zo kun je nagaan of de desbetreffende kleuren of kleurencombinaties bij elkaar en bij de rest van de ruimte passen. Weet je echter nog niet wat RAL eigenlijk is? “RAL” is een afkorting, die staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Eigenlijk is dit niets anders dan een Europees kleur matching systeem. Hierbij worden kleuren voor verf, plastics en coatings gedefinieerd.

Een RAL-kleurencode is gemakkelijk te zien, omdat deze codering steeds bestaat uit de afkorting RAL, gevolgd door een viercijferige code. Deze codes verwijzen naar verschillende kleuren en kleurtinten. Aan de hand van de code kun je ook afleiden om wat voor kleur het gaat. Zo liggen wit- en zwarttinten tussen de 9000 en 10000. De donkerste variant verf, gitzwart, heeft de RAL-code RAL 9005. Zuiver wit heeft daarentegen de code RAL 9010. Daarnaast zijn er ook andere groepen, waaronder RAL 6000 naar boven, die verwijst naar groene tinten. Hieronder vertellen we je wat voor kleur RAL 3003 precies is.

Wat voor kleur is RAL 3003?

Hierboven hebben we je verteld dat verschillende kleurtinten worden aangegeven met een bepaalde RAL-codering. RAL 3003 is een mooie rode kleurtint. Deze tint wordt ook wel robijnrood genoemd en heeft een relatief donkerrode uitstraling. Je kunt deze kleur enigszins vergelijken met de kleur RAL 3002, die ook wel karmijnrood genoemd wordt. Echter, robijnrood is wat donkerder dan karmijnrood.

RAL 3003 combineren

Als je aan de slag gaat met de kleur RAL 3003, dan is het handig als je van tevoren weet hoe je hem kunt combineren. Het prettige is dat je relatief veel combinatiemogelijkheden hebt. Zo kun je je muren voorzien van deze robijnrode kleur, terwijl je je deuren een bruine, zwarte of witte kleur geeft. Deze kleuren sluiten goed bij elkaar aan. Wil je juist dat je deuren opvallen, dan kun je kiezen voor de kleur die in de kleurencirkel precies tegenover rood staat: groen. Je kunt je meubels ook goed laten aansluiten bij je robijnrode muren door te kiezen voor meubels in een soortgelijke kleur of juist een contrasterende kleur. Laat je creativiteit de vrije loop wanneer je je woning een make-over geeft.

RAL 3003 producten bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak kun je terecht voor verschillende verfsoorten, waaronder muurverf, met de kleurcode RAL 3003. Deze kleur is namelijk een mengkleur, dus hij kan speciaal voor je worden gemengd. Kies voor de gewenste verfproducten van uitstekende kwaliteit en voer de gewenste kleurencode in. Hierna geef je je woning een geweldige make-over!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »