• Lorem ipsum

RAL 5008: Grijsblauw

17 Feb 2023

Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is niet altijd gemakkelijk. Met duizenden kleuren in onze kleurendatabase zal er gelukkig altijd iets voor je tussen zitten. Neem bijvoorbeeld de RAL-kleuren. Deze kleuren maken onderdeel uit van misschien wel de meest bekende kleurenwaaier. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel informeren wij je over de kleur RAL 5008. Zo vertellen we je waar de afkorting RAL vandaan komt en wat de RAL 5008 voor tint is. Daarbij geven we tips over kleurtoepassing en lichten we een aantal geschikte producten uit die passen bij de kleur. Aan het eind weet jij exact waar je de RAL 5008 voor gebruikt.

RAL 5008: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschüss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem heeft al geruime tijd als kerntaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Elke kleur heeft hierbij een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De blauwtinten, waar de RAL 5008 bij hoort, beginnen bij 5000. Andere populaire blauw varianten zijn RAL 5009 en RAL 5013. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt door zowel professionals als door doe-het-zelvers. Ook de kleur RAL 5008 is erg populair en wordt gebruikt door schilders en klussers.

Wat is RAL 5008 voor kleur?

Zoals zojuist beschreven behoort RAL 5008 tot de categorie blauwtinten. In deze categorie bevinden zich echter maar liefst 25 blauwvarianten dus weet je eigenlijk nog niet welke kleur RAL 5008 precies is. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 5008 is een kleurtint die het best kan worden omschreven als ‘grijsblauw’.

Grijsblauw is een vrij neutrale kleur die niet overheerst. Hij straalt rust maar ook warmte uit en is een prachtige keuze voor zowel de muren alsook voor het accentueren van bijvoorbeeld meubels binnen je interieur. Ral 5008 grijsblauw is te combineren met alle andere kleuren van het kleurenspectrum en is daardoor een veilige keuze voor elke woonstijl. 

RAL 5008 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wilt gaan met RAL 5008! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL grijsblauw populair om te gebruiken als muurverf en als meubelverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 5008 grijsblauw? Neem contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 5008!