• Lorem ipsum

RAL 5020: Oceaanblauw

19 Mei 2023

Als je de dynamiek van je woning wil veranderen, kun je ervoor kiezen om je woning opnieuw te schilderen. Hierbij kies je dan voor een leuke kleur of je combineert meerdere kleuren met elkaar om zo accenten te creëren. Het laatste is prettig, omdat je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Misschien schilder je een ruimte in een rode kleur en geef je de deur een zwarte kleur of je schildert de meeste van je muren in neutrale tinten, die je vervolgens combineert met een opvallende kleur.

Er zijn enorm veel mogelijkheden. Helaas kan dit het uitkiezen van een leuke kleur wellicht wat ingewikkelder maken. Gelukkig kun je altijd inspiratie opdoen door naar foto’s van andere woningen te kijken. Zo kom je wellicht tot het besluit om te kiezen voor de kleur RAL 5020.

Waar staat RAL 5020 voor?

Hierboven hebben we gesproken over de kleur RAL 5020, maar we hebben je niet gezegd om wat voor kleur het precies gaat. Daar zijn we bewust nog niet op ingegaan, omdat we je eerst willen vertellen over het RAL-kleurensysteem zodat je gemakkelijk de gewenste kleur(en) voor je woning kunt uitkiezen. Het RAL-systeem werd in Duitsland ontwikkeld als manier om specifieke kleurtinten te omschrijven. Dit systeem wordt bovendien toegepast bij de kleuren van verf, coatings, plastics, enzovoorts.

Het RAL-systeem herken je aan de notatie RAL met daarachter een code die uit vier cijfers bestaat. Het eerste cijfer uit de cijfercode laat zien om welke kleurtint het gaat. Zo hebben de geel- en beigetinten als eerste cijfer een 1. Je herkent deze tinten dus aan de RAL-code RAL 1xxx. De andere kleurtinten zoals violet, wit en zwart, rood, blauw, groen en oranje worden ook steeds gekenmerkt door een specifiek eerste cijfer.

Wat voor kleur is RAL 5020?

Als je kijkt naar de RAL-code RAL 5020, dan zie je dat het eerste cijfer een 5 is. Dit verwijst naar een blauwtint, zoals de RAL 5005. RAL 5020 is daarom ook de kleur oceaanblauw. Als je naar deze kleur kijkt, kun je wellicht denken dat de kleur enigszins op groen lijkt. Dit is begrijpelijk, omdat deze donkere kleur lijkt op een combinatie tussen blauw en groen. Je merkt ook gauw waarom deze kleurtint de naam oceaanblauw heeft gekregen. Als je naar de kleur kijkt, voelt het aan alsof je je op een cruiseschip bevindt en je in de schemering naar het water kijkt: relatief donker en eindeloos. Je voelt hierdoor alle stress van het dagelijkse leven wegebben, omdat je merkt dat het leven veel omvattender is dan wat we dagelijks meemaken. Desgewenst kun je deze kleur ook combineren met andere lichte kleuren.

RAL 5020 producten bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak bieden we allerlei verfsoorten aan in de kleur RAL 5020. Deze kleur is namelijk een mengkleur, wat betekent dat we de kleur voor je maken. We hebben in ons assortiment heel wat verf in mengkleuren, dus je hebt enorm veel keuzemogelijkheden. Ga na welke kleuren je met elkaar wil combineren, welke oppervlakken je precies wil schilderen en plaats je bestelling gemakkelijk bij ons.