• Lorem ipsum

RAL 5021: Waterblauw

24 Mei 2023

Door met kleuren te spelen, kun je de ruimtes in je woning een eigen persoonlijkheid geven. Kleuren kunnen bovendien ruimtes verkleinen of juist een grotere uitstraling geven. Dit betekent dus dat kleuren een belangrijke invloed hebben op de ruimtelijke ervaring. Door voor de juiste kleuren te kiezen, kun je zelfs je gemoedstoestand en de gevoelstemperatuur beïnvloeden.

Ben je daarom van plan om onder andere de muren in je woning in een andere kleur te schilderen? Dan kun je gerust kiezen voor de verfsoorten van De Verfzaak. Wat dacht je ervan om te kiezen voor de kleur RAL 5021? We vertellen je in dit artikel meer over deze kleur, het RAL-systeem en onze RAL 5021 verfproducten.

Waar RAL 5021 voor staat

Voordat je een kleur met een RAL-code kunt uitkiezen, is het handig om te weten wat dit systeem eigenlijk inhoudt. Het RAL-systeem is een kleurcoderingssysteem dat van toepassing is op verf, coatings en zelfs plastics. Binnen dit systeem wordt er gewerkt met een vaste structuur. Zo bestaat elke RAL Classic-code uit het woord “RAL” en vier cijfers. Het eerste cijfer uit de viercijferige code verwijst naar een bepaalde kleurtint. Dit is namelijk hoe de RAL-codes worden gegroepeerd. Denk bijvoorbeeld aan de RAL-code RAL 1012. Hier verwijst de eerste 1 in de code naar de kleurtint geel. RAL 1012 is daarom ook de kleur citroengeel. Kijken we naar RAL 5021, dan zien we dat de 5 verwijst naar blauwtinten. We weten dus dat het om een variant van de blauwe verf kleur gaat.

Wat voor kleur is RAL 5021?

Zoals je hierboven hebt gezien, verwijst RAL 5021 naar een blauwtint. Deze blauwtint heeft de naam waterblauw gekregen en heeft een mooie uitstraling. De kleur kan enigszins vergeleken worden met de kleur turkoois, die weliswaar wat lichter is. Echter, beide kleuren lijken op een combinatie tussen blauw en groen. Deze rustgevende kleur kun je dus gemakkelijk gebruiken om je woning een mooie uitstraling te geven en je keer op keer tot rust te brengen.

Denk je maar eens in dat je na een lange, stressvolle dag naar huis gaat. Je ploft neer op je luie stoel met een glaasje wijn in je hand. Vervolgens kijk je naar je prachtige waterblauwe muur en je voelt hoe je een beetje kunt ontspannen. Je kunt deze kleur tevens gebruiken voor het creëren van een accentmuur. Dan combineer je hem wellicht met neutrale tinten zoals wit, crème, enzovoorts. Ook in combinatie met donkere kleuren komt de kleur RAL 5021 goed tot zijn recht.

RAL 5021 producten bij De Verfzaak

Als je naar RAL 5021 producten zoekt, ben je bij De Verfzaak op het juiste adres. De kleur waterblauw is namelijk een mengkleur en we hebben in ons assortiment enorm veel verfsoorten beschikbaar die gemengd kunnen worden. Selecteer dus gerust het gewenste verfproduct, of dit nou muurverf, vloerverf, primer of zelfs houtverf is, geef de gewenste mengkleur aan en de kleur wordt voor je gemaakt. Je kunt dus desgewenst verschillende oppervlakken in huis verven in de prachtige kleur RAL 5021.