• Lorem ipsum

RAL 5022: Nachtblauw

25 Mei 2023

Ben je iemand die de schoonheid van de natuur waardeert? Dan heb je waarschijnlijk diverse natuurtinten in huis. Misschien kun je hierop voortborduren wanneer je je woning weer een make-over wil geven. Denk je bijvoorbeeld in dat je ervoor kiest om je slaapkamer groen te schilderen met hier en daar bruine accenten. Je geeft vervolgens het plafond een blauwe kleur, waardoor het lijkt alsof je je in de natuur bevindt. De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je creatief met kleuren omgaat.

Daarom is de kleur RAL 5022 ook zo’n interessante kleur. Deze kleur kun je gebruiken om bepaalde delen van je woning te accentueren. Echter, voordat we je kunnen vertellen over deze kleur, is het belangrijk dat je weet wat het RAL-systeem inhoudt. Daarom gaan we eerst daarop in, waarna we je vertellen over de spectaculaire kleur RAL 5022.

Waar staat RAL 5022 voor?

Als je op zoek gaat naar verschillende verfkleuren, dan kom je het begrip “RAL” vast wel tegen. Misschien vraag je je af wat dit eigenlijk inhoudt en of het een afkorting is. RAL is werkelijk een afkorting die staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Het RAL-systeem is echter niets anders dan een internationale manier om kleuren en kleurtinten van verf, coatings, plastics en kunststoffen te omschrijven.

De kleuren zijn bovendien zodanig vastgesteld, waardoor ze keer op keer gerepliceerd kunnen worden. Dit betekent dat je de gewenste RAL-kleur bij een gewenste verfspeciaalzaak kunt aanvragen, waarna hij speciaal voor je gemengd wordt en de kleur steeds hetzelfde is. De RAL-codes zijn bovendien niet zomaar gekozen, maar werken volgens een bepaalde structuur. Zo hebben RAL-codes steeds de formule RAL gevolgd door een viercijferige code, waarvan het eerste cijfer naar een kleurtint verwijst. Dit geldt dus ook voor RAL 5022.

Wat voor kleur RAL 5022 eigenlijk is

De RAL-codes verwijzen dus steeds naar een bepaalde kleurtint. In het geval van RAL 5022, zien we dat het eerste cijfer een 5 is. Dit verwijst naar de kleurtint blauw. Bekende RAL-kleuren die beginnen met een 5 zijn RAL 5000, RAL 5007 en RAL 5018

RAL 5022 heeft de naam nachtblauw gekregen en ziet er precies uit zoals je zou denken. Beeld je in dat je in de schemering uit je raam naar de lucht kijkt. Er zijn geen wolken en de lucht heeft nog een blauwe tint. Echter, omdat het schemerig is, heeft de lucht de kleur hemelblauw niet meer. Nu ziet de lucht er donkerblauw uit. Deze donkerblauwe kleur kun je vergelijken met de kleur RAL 5022. Je kunt de kleur nachtblauw gemakkelijk combineren met lichtere tinten blauw, maar ook met andere kleuren in lichtere tinten. Wil je een mysterieuze sfeer creëren, dan heb je zelfs de mogelijkheid om de kleur RAL 5022 te combineren met andere donkere tinten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

RAL 5022 producten kopen bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak komt iedereen aan zijn trekken, want we hebben verfproducten van topmerken zoals Sikkens en Wijzonol. Bovendien hebben we voor elke verfklus de juiste verfsoorten, zoals muurverf, lakverf, matte verf, hoogglans verf, enzovoorts. We hebben tevens een uitgebreid assortiment verf in mengkleuren. Je kunt elke verfklus aan met producten van De Verfzaak.