• Lorem ipsum

RAL 6011: Resedagroen

29 Dec 2022

Jeuken je handen al om je interieur eens een nieuwe look te geven maar je kan geen keuze maken tussen al die verschillende kleuren? Daar weten wij bij De Verfzaak echt alles van! Onze kleuren database bestaat namelijk uit duizenden verschillende kleuren. Misschien heb je al een idee welke globale kleur je wilt hebben maar voor welke tint moet je dan gaan? Elke tint heeft op zichzelf al weer een hele andere uitwerking op de omgeving dan de andere.

Om je op weg te helpen lees je in dit blogartikel alles over de kleur RAL 6011. We leggen je uit wat dit voor kleur is en waar de afkorting RAL überhaupt voor staat. Daarnaast lichten we enkele populaire RAL 6011 producten uit die goed van pas komen wanneer je gebruik wilt maken van deze kleur.

RAL 6011: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat bijna 100 jaar geleden bedacht is en heeft als kerntaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Elke kleur heeft hierbij zijn eigen unieke kleurcode gekregen welke begint met de letters RAL en eindigt op een unieke cijfercombinatie bestaande uit 4 cijfers. Om het overzichtelijk te houden heeft iedere kleurfamilie een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de blauwe tinten tussen 5000 en 6000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De groentinten, waar de RAL 6011 bij hoort, beginnen bij 6000. Andere populaire varianten groen zijn RAL 6003, RAL 6018 en RAL 6021. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt in de profmarkt en door doe-het-zelvers. Ook de kleur RAL 6011 is erg populair en wordt vaak gebruikt door zowel de professionele- als de amateur schilders en klussers.

Wat is RAL 6011 voor kleur?

Zoals we al eerder hebben aangegeven, behoort RAL 6011 tot de categorie groentinten. Dit zegt natuurlijk nog niet echt veel over de kleur zelf om te weten welke kleur het precies is. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 6011 is een kleurtint die het best kan worden omschreven als ‘resedagroen’. Resedagroen is een zachte groene tint met een neutraal en natuurlijk karakter. De naam dankt hij aan de gelijknamige plant Reseda lutea waar hij ook zijn kleur aan dankt. De kleur zelf is vrij onopvallend en wordt hierdoor veel buitenshuis gebruikt. Hierbij kan je denken aan het gronden van metaal en hout zoals steunpalen en schuttingen. Na een behandeling met deze kleur gaat het geverfde item helemaal op in de natuurlijke omgeving. Hierdoor oogt de tuin nog ruimer.

Omdat deze groene tint zo’n neutrale uitstraling heeft kan je hem met vrijwel alle andere kleuren combineren. Kies voor natuurlijke pasteltinten voor sereniteit of gebruik een felle opvallende kleur zoals geel, rood, paars of zwart om items te accentueren die je voor een reseda groene wand plaatst.

RAL 6011 producten kopen bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 6011! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL resedagroen populair om te gebruiken als muurverf en als buitenbeits. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde RAL 6011 kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 6011 resedagroen, neem contact op met onze klantenservice. Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleuren bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 6011!