• Lorem ipsum

RAL 6018: Geelgroen

23 Dec 2022

Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is niet altijd gemakkelijk. Met meer dan duizend kleuren in onze kleuren database zal er gelukkig altijd iets voor je tussen zitten. Neem bijvoorbeeld de RAL-kleuren. Deze kleuren maken onderdeel uit van misschien wel de meest bekende kleurenwaaier. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel informeren wij je over de kleur RAL 6018. Zo vertellen we je waar de afkorting RAL vandaan komt en wat de RAL 6018 voor tint is. Daarbij geven we tips over kleurtoepassing en lichten we een aantal geschikte producten uit die passen bij de kleur. Aan het eind weet jij exact waar je de RAL 6018 voor gebruikt.

RAL 6018: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat bijna 100 jaar geleden bedacht is en heeft als kerntaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Elke kleur heeft hierbij zijn eigen unieke kleurcode gekregen welke begint met de letters RAL en eindigt op een unieke cijfercombinatie bestaande uit 4 cijfers. Om het overzichtelijk te houden heeft iedere kleurfamilie een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de blauwe tinten tussen 5000 en 6000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De groentinten, waar de RAL 6018 bij hoort, beginnen bij 6000. Andere populaire varianten groen zijn RAL 6003, RAL 6011 en RAL 6021. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt in de profmarkt en door doe-het-zelvers. Ook de kleur RAL 6018 is erg populair en wordt vaak gebruikt door zowel de professionele- als de amateur schilders en klussers.

Wat is RAL 6018 voor kleur?

Zoals we al eerder hebben aangegeven, behoort RAL 6018 tot de categorie groentinten. Dit zegt natuurlijk nog niet echt veel over de kleur zelf om te weten welke kleur het precies is. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 6018 is een kleurtint die het best kan worden omschreven als ‘geelgroen’.

Zoals de naam al aangeeft is geelgroen een groene kleur met een flinke vleug geel erdoor. Hierdoor krijgt de kleur een zacht- en aangenaam karakter zonder zijn natuurlijke groene elan te verliezen. Het is de ideale kleur die perfect past bij een elegant- en zacht interieur. Ook in de tuin is deze kleur helemaal in zijn element. Hij camoufleert prachtig tussen de bloemen en planten waardoor je een optisch verbredend effect krijgt als je de schutting ermee verft. Omdat deze lichtgroene tint zo een neutrale uitstraling heeft kan je hem met alle andere kleuren combineren. Kies voor natuurlijke pasteltinten voor sereniteit of gebruik een felle opvallende kleur zoals geel, rood, paars of zwart om items te accentueren die u voor een geelgroene wand plaatst.

Koop RAL 6018 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 6018! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL geelgroen populair om te gebruiken als muurverf en als lak. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde RAL 6018 kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 6018 geelgroen, neem contact op met onze klantenservice. Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleuren bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 6018!