• Lorem ipsum

RAL 6014: Geel olijfgroen

14 Jun 2023

Haal de kwasten maar uit de kast en de verfkleding te voorschijn. Het is weer de hoogste tijd om je huis een lekkere frisse uitstraling te geven. Een kleur kiezen is hierbij het lastigste onderdeel, dat begrijpen wij bij De Verfzaak maar al te goed. Onze kleurendatabase bevat namelijk meer dan duizend verschillende kleuren. Naast de basiskleuren heb je ook nog eens al die verschillende tinten uit te kiezen. Al deze tinten hebben een RAL code. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel leggen we deze keer de focus op de populaire kleur met de code RAL 6014. We vertellen je waar de afkorting RAL vandaan komt, wat de RAL 6014 tint voor een kleur is en we geven je tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de oranjetinten tussen 2000 en 3000 en beginnen de blauwtinten bij 5000.

De groentinten waar RAL 6014 bij hoort beginnen bij 6000. Andere populaire groene varianten zijn RAL 6010 en RAL 6019.

Wat is RAL 6014 voor kleur?

RAL 6014 is een kleurtint die wordt omschreven als geel olijfgroen. Dit is een stoere neutrale kleur wat eigenlijk een mix is van blauw en geel maar wat bruingrijs oogt. Het is een vrij aanwezige kleur met een ontspannende werking.

Deze zeer populaire kleur is vrijwel overal te gebruiken. Of je nu voor een strak, modern, eigentijds of klassiek interieur gaat, met deze geel olijfgroene verf complimenteer je elke ruimte. Normaal gesprongen adviseren we om bij combinaties een warme met een koele kleur te combineren. Geel olijfgroen is daar een uitzondering op. Combineer deze warme kleur met een koele kleur zoals lichtgroen, bruin of crème voor een rustgevend en natuurlijk effect. Combineer hem echter met een andere warme kleur zoals geel of rood voor extra sfeer in de ruimte zonder dat het storend is.

RAL 6014 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 6014! In de webshop van De Verfzaak is deze RAL geel olijfgroen populair om te gebruiken als muurverf en meubelbeits. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 6014 geel olijfgroen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 6014!