• Lorem ipsum

RAL 6021: bleekgroen

4 Oct 2022

Een van de moeilijkste keuzes omtrent je klus blijft toch het kiezen van een kleur. Ga je voor trendy kleuren die momenteel uiterst populair zijn of kies je voor zekerheid en ga je voor een kleur die het altijd goed doet? Wij bij De Verfzaak snappen dat het ook voor jou lastig is om de juiste kleur te kiezen. Zo bevat onze kleurendatabase al meer dan duizenden verschillende kleuren. Dat maakt het niet bepaald makkelijk. Binnen de kleurendatabase vallen ook de RAL-kleuren.

In dit blogartikel leggen we de focus op de populaire RAL 6021. Je komt hierbij te weten wat RAL nu eigenlijk betekent, wat de 6021 variant voor kleur is en je krijgt tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel herken jij zelf de verschillen tussen RAL-kleuren en weet je waar de RAL 6021 voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

Je zal in het verleden vast eens gehoord hebben van de term RAL. Niet verrassend, aangezien het veruit de populairste kleurenwaaier is. Om je een beeld te geven hoe RAL is ontstaan en waar het voor staat lichten we je hieronder meer toe over deze kleurenwaaier.

RAL (een afkorting voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen) werd rond 1927 bedacht in Duitsland. De hoofdtaak van dit kleursysteem is om verfkleuren afzonderlijk van elkaar te definiëren. Met andere worden: de kleuren worden van elkaar gescheiden en in zogeheten kleurgroepen verdeeld. Dit resulteert in een code van vier cijfers, met daarvoor de letters ‘RAL’. Om iedere kleurgroep te herkennen krijgt iedere groep een eigen groepsnummer. Zo zitten alle roodtinten tussen de 3000 en 4000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De kleurgroep waar de RAL 6021 in zit begint bij 6000 en zit in de kleurgroep ‘groen’. Naast deze kleur zijn andere populaire tinten van groen de RAL 6005 en de RAL 6018. Lees hieronder verder over wat de RAL 6021 voor kleur is.

Wat is RAL 6021 voor kleur?

Deze kleur maakt onderdeel uit van een kleurfamilie met in totaal dertig groentinten. Het totaal aantal RAL-kleuren bedraagt overigens 215 stuks. Om terug te komen op de hoofdvraag van deze paragraaf: de RAL 6021 wordt omschreven als bleekgroen. Deze groene kleur haalt de natuur bij je naar binnen en past perfect bij een basic of Scandinavisch interieur. Het heeft ook wel wat weg van een pastelkleur, wat het interieur zacht en vriendelijk maakt.

Deze bleekgroene RAL kleur kan op twee verschillenden manieren gecombineerd worden. Je gaat voor een combinatie met wittinten om een warme sfeer te creëren of je kiest voor een gewaagd uiterlijk door te gaan combineren met contrastkleuren. Welke kant je uiteindelijk op gaat, is volledig aan jou!

De RAL 6021 is populair als kleur in de volgende verfcategoriëen:
- beits
- muurverf

RAL 6021 producten bij De Verfzaak

Het is begrijpelijk dat je na het lezen van dit artikel graag te werk gaat met de bleekgroene RAL 6021. Goed nieuws: deze groentint is natuurlijk te verkrijgen bij De Verfzaak. Hoewel we momenteel geen kant-en-klare producten van deze kleur in het assortiment hebben, is deze kleur in veel gevallen te mengen.

Meer weten over de RAL 6021 bleekgroen? Stuur een e-mail of bel naar onze klantenservice en onze verfspecialisten gaan voor je aan de slag. We kijken naar jouw vraagstuk en adviseren je over de mogelijkheden. Alles zodat jouw verfklus een succesvol einde krijgt!