• Lorem ipsum

Scandinavisch interieur: wat is het?

28 Mar 2023

Hou jij van een eenvoudig, functioneel interieur, zonder concessies te willen doen aan warmte en gezelligheid? Zoek dan eens inspiratie in de woonstijl van het Hoge Noorden! In dit blogartikel vertellen we je meer over het Scandinavisch interieur, van kenmerken tot kleuren. 

Waar valt het Scandinavisch interieur aan te herkennen?

Het Scandinavische interieur kenmerkt zich door een minimalistische en functionele benadering in het ontwerpen van huizen en meubels. Deze stijl streeft naar een ruimtelijk en licht gevoel en maakt gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en katoen, om een warme en gezellige sfeer te creëren.

Denk daarnaast ook aan Scandinavische meubels, die je kan herkennen aan de strakke en rechte lijnen. Dat ziet er dan ook strak en opgeruimd uit, wat weer rust en kalmte brengt in de ruimte. Over het algemeen geldt de vuistregel ‘less is more’. Met andere woorden: bouw je woonkamer niet vol met allerlei tierelantijntjes, maar kies enkel voor functionele meubels met een strak design.

Ruimte optimaal benut

Meubels in een Scandinavisch interieur zijn vaak eenvoudig van vorm en ontworpen om een specifiek doel te dienen, zoals het bieden van comfortabele zitplaatsen of het opbergen van spullen. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan het optimaal benutten van de ruimte in het huis, bijvoorbeeld door het gebruik van opbergkasten of het plaatsen van meubels tegen de muur.

Scandinavische kleurenpalet: licht en rustig

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten welke tinten voorkomen in een Scandinavisch interieur. De muurverf kleuren die vaak gebruikt worden zijn over het algemeen licht en rustig, zoals wit, blauw en grijs. Dit Scandinavisch kleurenpalet geeft het huis een frisse en open uitstraling en passen goed bij de natuurlijke materialen die veelvuldig gebruikt worden in een Scandinavisch interieur. Maak gebruik van accentkleuren om de ruimte wat op te fleuren, zoals groen of geel, kleuren die je ook terugziet in de indrukwekkende Scandinavische natuur.

Bij De Verfzaak kun je eindeloos creaties maken met de kleuren uit de Histor MY color muurverf lijn. Hier staan verschillende kant-en-klaar kleuren, maar er is ook ruimte om zelf je kleur uit te zoeken. Met Histor MY color ben je verzekerd van intense en levendige kleuren dankzij de Intense Color Technology. Daarnaast hebben deze producten een uitstekende dekking en een extra matte look. Kortom, kies de kleuren uit die dichtbij jouw persoonlijkheid en interieurwensen staan.

Vragen over het Scandinavisch interieur? Stel ze aan onze verfspecialisten! Door jarenlange kennis en ervaring op het gebied van kleur kunnen we je helpen bij het uitkiezen van de juiste combinaties. Kom langs in één van onze winkels of stel je vragen aan onze klantenservice.