• Lorem ipsum

RAL 6024: Verkeersgroen

22 Sep 2023

Het interieur is toe aan een opknapbeurt maar de lastige keuze blijft altijd weer welke kleur je nu weer moet kiezen. Een kleurkeuze is hierbij heel belangrijk want je moet er nog een hele tijd naar kijken. Daarnaast ga je kijken wat je met het interieur wilt bereiken, wil je rust of juist iets opvallends? Kiezen uit alle kleuren kan een echte uitdaging zijn. Dat begrijpen wij bij De Verfzaak maar al te goed. Onze kleuren-database bevat namelijk meer dan duizend verschillende kleuren. Naast de basiskleuren heb je al die verschillende tinten om eruit te kiezen. Deze tinten hebben een RAL code. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel leggen we deze keer de focus op de populaire kleur met de code RAL 6024. We vertellen je waar de afkorting RAL vandaan komt, wat de RAL 6024 tint voor een kleur is en we geven je tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. 

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is het Duitse coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee wordt aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de blauwtinten bij 5000.

De groentinten waar RAL 6024 bij hoort beginnen bij 6000. Andere populaire groene varianten zijn RAL 6021 en RAL 6029.

Wat is RAL 6024 voor kleur?

RAL 6024 is een kleurtint die wordt omschreven als verkeersgroen. Deze kleur is wereldwijd bekend door de herkenning van verkeerslichten. Zijn naam dankt hij dus aan de onderste tint van de driekleur die je doorgaans op vrijwel iedere hoek van de straat tegenkomt. Door je RAL 6024 verkeersgroen in je interieur te verwerken schep je een omgeving van rust, groei en veiligheid. Door deze kleur te combineren met witte-, grijze- en andere donkergroene tinten creëer je zelfs nog meer balans en sereniteit. Hierdoor is hij een veel gekozen accentkleur voor de slaapkamer.

RAL 6024 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 6024! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL verkeersgroen populair om te gebruiken als muurverf en als lakverf. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 6024 verkeersgroen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 6024!