• Lorem ipsum

RAL 7000: Pelsgrijs

29 Mar 2023

Als je je woning in een andere kleur wil verven, dan kan het wellicht moeilijk zijn om een keuze te maken. Er zijn immers veel verfkleuren verkrijgbaar. Kies je voor een populaire kleur zoals crèmewit of vind je een opvallende kleur mooier in huis? Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je je prettig voelt in je huis. Het maakt dan niet uit of je liever de buitenkant of juist de binnenkant van de woning wil verven. In beide gevallen kun je bij De Verfzaak terecht voor geweldige verfsoorten van topmerken. We willen je ook graag op weg helpen bij het maken van een keuze. Daarom vertellen we je over de populaire kleur RAL 7000.

Voordat we je exact vertellen wat voor kleur RAL 7000 is, vertellen we je eerst over het RAL-coderingssysteem. Je kunt dan verschillende kleuren met elkaar vergelijken om op die manier een keuze te maken. Of je kiest gerust voor deze populaire kleur, waar we je later meer over vertellen.

Waar staat RAL 7000 voor?

Misschien wil je graag weten waar RAL 7000 voor staat. We vertellen je hier graag over. RAL 7000 verwijst naar een populaire kleur. De kleur wordt aangegeven door de vier cijfers, waarbij het eerste cijfer een bepaalde kleurengroep weergeeft. Zo heeft de kleurengroep oranje als eerste cijfer 2. Zuiver oranje heeft bijvoorbeeld de code RAL 2004. Geel- en beigetinten worden daarentegen weergegeven met als eerste cijfer 1. Zandgeel heeft de RAL-code RAL 1002. Wit- en zwarttinten beginnen met het cijfer 9.

Maar wat is RAL nu eigenlijk? RAL is een Europees kleurensysteem, dat kleuren voor verf, plastics en coatings definieert. De RAL-standaard is ontwikkeld in Duitsland in 1927. Dankzij dit systeem zijn er vaste codes voor diverse kleurentinten. Je hoeft dus niet te gissen of je de juiste kleur hebt uitgekozen, omdat je slechts de kleurcode hoeft in te voeren, waarna de exacte tint voor je wordt gemengd. Handig toch? Dit voorkomt stres bij vele verfklussen.

Wat voor kleur is RAL 7000?

Na het lezen van het bovenstaande weet je hoe de RAL-codes worden opgebouwd en hoe je ze kunt herkennen. Je weet echter nog niet wat voor kleur RAL 7000 precies is en waar je hem voor kunt gebruiken. RAL 7000 behoort tot de grijstinten en draagt de naam pelsgrijs.

Zodra je deze kleur ziet, begrijp je waarom hij zo populair is. De kleur is namelijk neutraal, waardoor hij in elke ruimte mooi staat. Hij completeert ook je meubels, ongeacht welke kleur ze hebben. Het is verder prettig te weten dat je deze kleur kunt combineren met vrijwel alle andere kleuren. Hij is wellicht het mooist wanneer je hem combineert met een opvallende kleur. Zo kun je bijvoorbeeld je slaapkamer voorzien van deze neutrale kleur, maar je verft de kamerdeur dan groen, zodat deze meteen opvalt. Ook in combinatie met behang mag de kleur RAL 7000 gezien worden.  

RAL 7000 producten kopen bij De Verfzaak

De verschillende RAL-kleuren zijn vaak mengkleuren. Het is daarom handig om eerst in ons assortiment te zoeken naar de verfsoorten waarvan de kleur voor je gemengd kan worden. Op dat gebied heb je enorm veel keuzemogelijkheden. Denk je maar in dat we houtverf, lakverf, kunststof verf, structuurverf, vloerverf, muurverf, latexverf en nog vele andere verfsoorten hebben in mengkleuren. Bovendien verkopen we bij De Verfzaak alleen producten van topmerken zoals Sigma en Sikkens. Je weet dus van tevoren dat je lang kunt genieten van het verfresultaat.

Heb je nog vragen over onze verfsoorten of de kleur RAL 7000? Aarzel dan niet om onze klantenservice afdeling te benaderen. De specialisten van deze afdeling geven je deskundig advies.