• Lorem ipsum

RAL 7009: Groengrijs

12 Jan 2023

Het kiezen van de juiste kleur voor je interieur of meubelstuk kan een knap lastige klus zijn. Ga je voor trendy kleuren die momenteel uiterst populair zijn of kies je voor zekerheid en ga je voor een kleur die het altijd goed doet? Wij bij De Verfzaak snappen dat het ook voor jou lastig is om de juiste kleur te kiezen. Zo bevat onze kleurendatabase al duizenden verschillende kleuren. Dat maakt het niet bepaald makkelijk. Binnen de kleurendatabase vallen ook de RAL-kleuren.

In dit blogartikel leggen we de focus op de populaire RAL 7009. Je komt hierbij te weten wat RAL nu eigenlijk betekent, wat de 7009 variant voor kleur is en je krijgt tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel herken jij zelf de verschillen tussen RAL-kleuren en weet je waar de RAL 7009 voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschüss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem heeft al geruime tijd als kerntaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Elke kleur heeft hierbij een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de blauwtinten bij 5000.

De grijstinten, waar de RAL 7009 bij hoort, beginnen bij 7000. Andere veelgebruikte grijs varianten zijn RAL 7015 en RAL 7037. Deze kleuren worden net als RAL 7009 veelvuldig gebruikt door zowel vakmannen (denk aan schilders) als de doe-het-zelvers.

Wat is RAL 7009 voor kleur?

Zoals zojuist beschreven behoort RAL 7009 tot de grijstinten binnen het RAL kleurenspectrum. Binnen deze categorie zijn er echter achtendertig grijstinten. RAL 7009 is een grijstint die het best kan worden omschreven als ‘groengrijs’. 

Deze grijze kleur heeft een natuurlijk karakter en past dankzij zijn groene tint perfect bij een botanische woonstijl. Hij heeft ook wat weg van een pastelkleur die het interieur zacht en vriendelijk maakt.

Om het natuurlijke karakter te benadrukken combineert groengrijs het mooiste met andere aardse kleuren zoals bruin, lichtroze en groentinten. RAL 7009 is niet alleen mooi in je huis, ook in de tuin wordt hij veel gebruikt om meubels op te knappen of om de schutting te verven.

RAL 7009 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 7009! In onze webshop is deze RAL groengrijs populair om te gebruiken als lak, muurverf en houtverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden. Een gedegen keuze maken is dus belangrijk!

Wil jij meer weten over RAL 7009 groengrijs? Neem contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om langs te komen in een van onze vestigingen. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 7009!