• Lorem ipsum

RAL 7010: Zeildoekgrijs

31 Mar 2023

Je kent het wel: je huis is toe aan een opknapbeurt. Daarbij is een goede verfbeurt uiteraard onmisbaar! Een van de leukste klussen om te doen maar om de juiste kleur met de juiste tint te kiezen is niet altijd even voor de hand liggend. Toch is dit een belangrijke keuze want je moet er nog een hele tijd naar kijken. Wij begrijpen het dilemma helemaal om uit al die kleuren een perfecte kleur te selecteren. Onze kleurendatabase bevat namelijk al meer dan duizend verschillende kleuren en wij willen je dan ook graag een beetje op weg helpen door je wat te vertellen over deze kleuren.

Binnen het kleurenspectrum zitten ook de RAL-kleuren. In dit blogartikel leren we je meer over de populaire RAL 7010. Je komt hierbij te weten waar de afkorting RAL voor staat, wat de 7010 variant voor kleur is en je krijgt enkele tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de verschillen tussen RAL-kleuren en kun je benoemen waar de RAL 7010 onder andere voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem heeft al geruime tijd als kerntaak om verfkleuren van elkaar te onderscheiden. Elke kleur heeft hierbij een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de groentinten bij 6000.

De grijstinten, waar de RAL 7010 bij hoort, beginnen bij 7000. Andere veelgebruikte grijs varianten zijn RAL 7038 en RAL 7037. Deze grijstinten zijn, net als de RAL 7010, erg populair bij consumenten en worden op regelmatige basis besteld in onze webshop.

Wat is RAL 7010 voor kleur?

Zoals gezegd behoort de kleur RAL 7010 tot de categorie grijstinten, maar nu weet je nog niet exact met wat voor kleur we te maken hebben. In totaal zijn er maar liefst 52 verschillende tinten grijs. RAL 7010 is een kleur die het best omschreven kan worden als zeildoekgrijs. Zeildoekgrijs is een klassieke grijs variant die niet als licht maar ook niet als typisch donker omschreven kan worden. Hij zit hier dus tussenin en heeft dan ook als voordeel dat hij niet grauw maar ook niet te zwaar overkomt.

Door zijn neutrale eigenschap is zeildoekgrijs een kleur die je goed kan combineren met vrijwel alle andere kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een fris geel of roze om je interieur op te fleuren of voor een rustig groen om een natuurlijk- en rustgevend effect te creëren. Deze universele kleur is niet alleen geschikt als muurverf voor binnen of muurverf voor buiten, ook voor het verfraaien van je meubels, vloeren en trappen is deze zeildoekgrijs een geweldige kleurkeuze.

RAL 7010 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 7010! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL zeildoekgrijs een geliefde kleur om te gebruiken als muurverf voor binnen, muurverf voor buiten, vloeren en trappen en als beits voor deuren en kozijnen. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 7010 zeildoekgrijs? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 7010!