• Lorem ipsum

RAL 7013: Bruingrijs

27 Oct 2023

Je staat op het punt om aan een nieuwe verfklus te beginnen, en dat betekent dat je de perfecte kleur moet kiezen. Deze keuze is van cruciaal belang, want de gekozen kleur zal dagelijks in je omgeving aanwezig zijn. We begrijpen dat het soms moeilijk kan zijn om de juiste tint te kiezen uit de uitgebreide kleurendatabase die beschikbaar is. Binnen dit brede kleurenspectrum vind je ook de bekende RAL-kleuren. Deze kleuren hebben elk een unieke codering, gebaseerd op een meer dan 100 jaar oud Duits model. Wat weet je over de verschillen in RAL-kleuren?

In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van de kleur RAL 7013. We leggen uit wat deze kleur precies is, en we onthullen waar de afkorting RAL eigenlijk voor staat. Bovendien bespreken we op welke oppervlakken RAL 7013 het beste past en met welke andere kleuren je deze het beste kunt combineren.

RAL 7013: Wat houdt deze kleur in?

De afkorting RAL staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen, een oorspronkelijk Duits coderingssysteem dat al bijna een eeuw oud is. Het doel van dit systeem is om kleuren te identificeren en onderscheiden door middel van numerieke codes. De structuur van de kleurcodes is eenvoudig en consistent: de code begint altijd met de letters "RAL," gevolgd door een viercijferige code. Daarnaast krijgt elke "kleurfamilie" een groepsnummer dat aangeeft bij welke categorie kleuren ze horen. Blauwe tinten hebben bijvoorbeeld groepsnummers tussen 5000 en 6000, terwijl wit- en zwarttinten beginnen bij 9000.

De grijstinten, waaronder RAL 7013 valt, beginnen met 7000. Andere populaire grijstinten zijn RAL 7021 en RAL 7035. Deze grijstinten, net als RAL 7013, zijn geliefd bij consumenten en worden vaak gekozen voor diverse verfprojecten.

Wat betekent RAL 7013?

RAL 7013 is een kleur die behoort tot de categorie grijstinten. Hoewel dit je al een idee geeft, vertelt het je nog niet precies welke kleur het is. Begrijpelijk, aangezien er in totaal 52 verschillende grijstinten zijn in het RAL-kleurenpalet. RAL 7013 wordt omschreven als bruingrijs of olijfgrijs. Het is een tint die overwegend grijs is, maar met een subtiele bruine ondertoon. Het kan een warme en rustgevende sfeer creëren.

De meest populaire verfsoort waarin RAL 7013 wordt gebruikt, is vaak muurverf. Deze kleur combineert het best met andere natuurlijke tinten, zoals crème, beige, of groen. Dit creëert een harmonieuze en stijlvolle uitstraling in je huis, met een vleugje rustieke charme. RAL 7013 wordt ook vaak gebruikt voor metalen elementen, zoals raamkozijnen, of als beits voor houten oppervlakken. In het kort, RAL 7013 is een veelzijdige kleur.

RAL 7013 producten bij De Verfzaak

Nu je meer weet over de kleur RAL 7013, ben je wellicht geïnteresseerd in het gebruik van deze bruingrijze kleur voor je project. Goed nieuws! Je kunt deze kleur laten mengen in diverse verfproducten, van muurverf tot lak. Zorg er echter voor dat je de juiste kleurcode invoert bij het bestelproces, want eenmaal gemengde RAL 7013 kan doorgaans niet kosteloos worden geretourneerd.

Heb je meer informatie nodig over deze kleur of wil je advies over mogelijke kleurcombinaties? Onze verfspecialisten staan voor je klaar! Neem contact met hen op via telefoon of e-mail, en ze helpen je graag met al je vragen. Met hun expertise ben je optimaal voorbereid om aan de slag te gaan met RAL 7013!