• Lorem ipsum

RAL 7026: Granietgrijs

13 Jan 2023

Een kleurkeuze maken is onvermijdelijk wanneer je aan het schilderen gaat. Velen kiezen voor een hippe kleur die momenteel erg trendy is, maar kiezen voor een tijdloze kleur die jarenlang populair blijft is net zo logisch. Onze specialisten begrijpen dat het lastig is om een juiste kleurkeuze te maken. Onze eigen kleurendatabase bevat al duizenden verschillende kleuren wat de keuze niet makkelijker maakt. Binnen de kleurendatabase vallen ook de RAL-kleuren.

In dit blogartikel leren we je meer over de populaire RAL 7026. Je komt hierbij te weten waar de afkorting RAL voor staat, wat de 7026 variant voor kleur is en je krijgt enkele tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de verschillen tussen RAL-kleuren en kun je benoemen de RAL 7026 onder andere voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem heeft al geruime tijd als kerntaak om verfkleuren van elkaar te onderscheiden. Elke kleur heeft hierbij een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de groentinten bij 6000.

De grijstinten, waar de RAL 7026 bij hoort, beginnen bij 7000. Andere veelgebruikte grijs varianten zijn RAL 7015 en RAL 7037. Deze kleuren worden net als RAL 7026 veelvuldig gebruikt door zowel professionals als de doe-het-zelvers.

Wat is RAL 7026 voor kleur?

Zoals zojuist beschreven behoort RAL 7026 tot de grijstinten binnen het RAL kleurenspectrum. Binnen deze categorie zijn er echter achtendertig verschillende grijstinten. Dat zegt dus nog niets over deze specifieke kleur. RAL 7026 is een grijstint die het best kan worden omschreven als ‘granietgrijs’. 

Deze grijze kleur heeft een betonachtige uitstraling wat perfect past bij een industriële en strakke woonstijl. Veel mensen denken bij industrieel aan een koud karakter maar niets is minder waar. Combineer granietgrijs met prachtige pastelkleuren en beige tinten voor een heel eigentijds-, modern- en warm interieur.

Niet alleen in huis maar ook in de tuin is deze kleur uiterst geschikt. Ga je een wand verven of wil je meubelstukken accentueren? Met deze RAL 7026 kan je alle kanten op.

RAL 7026 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 7026! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL granietgrijs populair om te gebruiken als lak, muurverf en houtverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 7026 granietgrijs? Neem contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 7026!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »