• Lorem ipsum

RAL 7031: Blauwgrijs

19 Jan 2023

Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is niet altijd gemakkelijk. Met meer dan duizend kleuren in onze kleuren database zal er gelukkig altijd iets voor je tussen zitten. Neem bijvoorbeeld de RAL-kleuren. Deze kleuren maken onderdeel uit van misschien wel de meest bekende kleurenwaaier. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel informeren wij je over de kleur RAL 7031. Zo vertellen we je waar de afkorting RAL vandaan komt en wat de RAL 7031 voor tint is. Daarbij geven we tips over kleurtoepassing en lichten we een aantal geschikte producten uit die passen bij de kleur. Aan het eind weet jij exact waar je de RAL 7031 voor gebruikt.

RAL 7031: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat bijna 100 jaar geleden bedacht is en heeft als kerntaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Elke kleur heeft hierbij zijn eigen unieke kleurcode gekregen welke begint met de letters RAL en eindigt op een unieke cijfercombinatie bestaande uit 4 cijfers. Om het overzichtelijk te houden heeft iedere kleurfamilie een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de gele tinten tussen 1000 en 2000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De grijstinten, waar de RAL 7031 bij hoort, beginnen bij 7000. Andere populaire varianten grijs zijn RAL 7015, RAL 7036 en RAL 7037. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt in de profmarkt en door doe-het-zelvers. Ook de kleur RAL 7031 is erg populair en wordt vaak gebruikt door zowel de professionele- als de amateur schilders en klussers.

Wat is RAL 7031 voor kleur?

Zoals we al eerder hebben aangegeven, behoort RAL 7031 tot de categorie grijstinten. Dit zegt natuurlijk nog niet echt veel over de kleur zelf om te weten welke kleur het precies is. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 7031 is een kleurtint die het best kan worden omschreven als ‘blauwgrijs’.  Blauwgrijs is een diepe grijze kleur met een vleugje blauw erdoor. De blauwe toevoeging zorgt ervoor dat de grijze kleur van zichzelf iets meer warmte uitstraalt dan andere grijstinten.

RAL 7031 blauwgrijs past dan ook heel mooi in de woon- of in de slaapkamer. Het heeft een zeer rustgevende- en licht sprankelende werking op de omgeving waardoor je jezelf even helemaal kan laten ontspannen. Zoals alle grijs soorten is ook blauwgrijs heel goed te combineren met nagenoeg alle andere kleuren. Hij complimenteert zowel neutrale- als felle kleuren perfect. Met zelfs slechts kleine decoraties in neutrale kleuren zoals olijfgroen of mahoniebruin creëer je al een energieke warme uitstraling. Blauwgrijze verf is zowel populair voor op de muur als om je meubels mee op te frissen.

Koop RAL 7031 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 7031! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL blauwgrijs populair om te gebruiken als muurverf, als primer en als meubelverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde RAL 7031 kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 7031 blauwgrijs, neem contact op met onze klantenservice. Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleuren bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 7031!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »