• Lorem ipsum

RAL 7043 (verkeersgrijs B): wat voor kleur is het?

12 Apr 2022

Je bent van plan aan de slag te gaan met verf. Daarbij komen veel dingen kijken. Zo kijk je welke verfsoort het geschiktst is voor jouw klus, welk verfmerk hierbij past en welke kleur je nodig hebt. Vooral dat laatste is essentiëler dan je zou denken. De kans is namelijk groot dat je dagelijks geconfronteerd zal worden met deze kleur, en daarom is een misstap zonde. Wij van De Verfzaak begrijpen dat het lastig is om een juiste kleurkeuze te maken. Zo bevat onze eigen kleurendatabase al duizenden verschillende kleuren. Binnen deze database vallen ook de zogeheten RAL-kleuren.

In dit blogartikel zoomen we in op de kleur RAL 7043. Hierbij leggen we uit waar de codering RAL voor staat en wat de 7043 variant voor kleur is. Daarnaast geven we je nog wat extra tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties.

RAL 7043: wat betekent dat eigenlijk?

Waar staat RAL nu eigenlijk voor? De afkorting RAL werd zo’n honderd jaar geleden bedacht in Duitsland en staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. In het Nederlands betekent dit letterlijk het Nationaal Comité voor Levering en Kwaliteitscontrole. De afkorting RAL heeft als primaire doel dat kleurtinten van elkaar gescheiden kunnen worden. Het enige gemeenschappelijke dat alle kleurtinten in deze kleurenwaaier hebben zijn de letters RAL, gevolgd door een viercijferige code. Daarnaast krijgt iedere ‘kleurfamilie’ een eigen groepsnummer waarbij duidelijk wordt dat deze kleuren bij elkaar horen en dus van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Zo hebben blauwe kleuren een groepsnummer tussen 5000 en 6000, groen tussen de 6000 en 7000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De grijstinten, waar de RAL 7043 ook toebehoort, begint vanaf 7000. Andere populaire varianten van grijs zijn RAL 7021 en RAL 7030. Dit zijn de populaire kleuren die veel worden gebruikt door fanatieke doe-het-zelvers, maar ook door professionele schilders. Ook de RAL 7043 is een populaire kleur bij beide groepen en wordt regelmatig besteld.  

Wat is RAL 7043 voor kleur?

Zoals je hierboven al kan lezen behoort de RAL 7043 tot de categorie grijstinten. In totaal zijn er 52 verschillende varianten van grijs binnen het RAL kleurenspectrum, een hele hoop dus. De RAL 7043 kan het beste omschreven worden als verkeersgrijs B. Deze kleur is dan weer gelieerd aan RAL 7042, die de naam verkeersgrijs A draagt. RAL 7043 verkeersgrijs B heeft een bruine ondertoon en staat bekend om de warme tint die de kleur met zich meedraagt.

Vooral als houtverf en lakverf (bijvoorbeeld voor kozijnen) is deze kleur populair, maar ook als muurverf wordt de verkeersgrijs RAL 7043 vaak gebruikt. De beste kleurcombinatie maak je door RAL 7043 te combineren met wit of andere lichte kleur, om de donkere accenten wat af te vlakken.

RAL 7043 producten bij De Verfzaak

Hierboven heb je inmiddels genoeg kunnen lezen over de kleur RAL 7043. Het is begrijpelijk dat je enthousiast bent geraakt en dat je graag aan het werk wil met deze grijstint. Bij ons ben je dan zeker aan het juiste adres! In onze webshop wordt RAL 7043 vooral besteld als lakverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde RAL 7043 kan namelijk niet geretourneerd worden.

Graag meer weten over RAL 7043 verkeersgrijs B? Onze medewerkers op de klantenservice helpen je graag verder! Neem contact met ze op door te bellen of een e-mail te sturen en laat je adviseren. Wij kunnen je helpen met het uitzoeken van de juiste producten bij de RAL 7043 zodat jouw klus een succes wordt!

/* MailBlue script */
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »