• Lorem ipsum

RAL 8019: Grijsbruin

2 Feb 2023

Ook zo’n zin om je interieur weer eens lekker op te frissen met een nieuwe kleur, maar voor welke kleur moet je dan toch kiezen? Onze eigen kleuren database bevat al duizenden verschillende kleuren; bij De Verfzaak begrijpen we daarom ook helemaal dat een keuze maken een knap lastige klus kan zijn. Ga je voor een van de trendy kleuren of kies je liever voor een klassieke kleur die het altijd goed doet?

Om je een beetje op weg te helpen leggen we in dit blogartikel de focus op de populaire RAL 8019. Zo vertellen we je waar de afkorting RAL vandaan komt, wat de RAL 8019 tint voor kleur is en we geven je tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel herken jij zelf de verschillen tussen RAL-kleuren en weet je exact waar je de RAL 8019 voor kan gebruiken.

RAL 8019: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat bijna 100 jaar geleden bedacht is. De kerntaak van dit systeem is om de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar te kunnen definiëren. Elke kleur heeft hierbij zijn eigen unieke kleurcode gekregen welke begint met de letters RAL en eindigt op een unieke cijfercombinatie bestaande uit 4 cijfers. Om het overzichtelijk te houden heeft iedere kleurfamilie een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de gele tinten tussen 1000 en 2000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De bruintinten, waar de RAL 8019 bij hoort, beginnen bij 8000. Andere populaire varianten grijs zijn RAL 8002, RAL 8008 en RAL 8025. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt in de profmarkt en door doe-het-zelvers. Ook de kleur RAL 8019 is erg populair en wordt vaak gebruikt door zowel de professionele- als de amateur schilders en klussers. Hieronder lees je een blog over een andere populaire bruintint.

Wat is RAL 8019 voor kleur?

Zoals zojuist beschreven behoort RAL 8019 tot de categorie grijstinten binnen het RAL-kleurenspectrum. In deze categorie bevinden zich echter maar liefst 20 verschillende bruin varianten dus weet je eigenlijk nog niet welke kleur RAL 8019 precies is. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 8019 is een bruintint die het best kan worden omschreven als ‘grijsbruin’.

Zoals de naam al doet vermoeden is grijsbruin een bruine kleur die voorzien is van een vleugje grijs. Hierdoor krijgt deze normaal prominent aanwezige kleur een zacht- en rustgevend karakter om daarbij tot rust te komen. Hij behoudt hierbij zijn natuurlijke uitstraling waardoor hij niet alleen een fraaie toevoeging is in je woning maar ook de tuin prima complementeert.  

Wil je RAL 8019 grijsbruin graag combineren met een andere kleur, kies dan voor een landelijke woonstijl de kleuren taupe en crème. Voor een meer eigentijdse leefomgeving zijn pasteltinten een prachtige combinatie.

Koop RAL 8019 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 8019! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL grijsbruin populair om te gebruiken als muurverf en als meubelverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde RAL 8019 kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 8019 grijsbruin, neem contact op met onze klantenservice. Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleuren bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 8019!