• Lorem ipsum

RAL 8002: Signaalbruin

11 Oct 2023

Het interieur is toe aan een opknapbeurt maar de lastige keuze blijft altijd weer welke kleur je nu weer moet kiezen. Een kleurkeuze is hierbij heel belangrijk want je moet er nog een hele tijd naar kijken. Daarnaast ga je kijken wat je met het interieur wilt bereiken, wil je rust of juist iets opvallends? Kiezen uit alle kleuren kan een echte uitdaging zijn. Dat begrijpen wij bij De Verfzaak maar al te goed. Onze kleuren-database bevat namelijk meer dan duizend verschillende kleuren. Naast de basiskleuren heb je al die verschillende tinten om eruit te kiezen. Deze tinten hebben een RAL code. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel leggen we deze keer de focus op de populaire kleur met de code RAL 8002. We vertellen je waar de afkorting RAL vandaan komt, wat de RAL 8002 tint voor een kleur is en we geven je tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. 

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de blauwtinten bij 5000.

De bruintinten waar RAL 8002 bij hoort beginnen bij 8000. Andere populaire bruin varianten zijn RAL 8015 en RAL 8017.

Wat is RAL 8002 voor kleur?

RAL 8002 is een kleurtint die wordt omschreven als signaalbruin. Signaalbruin is een bruine tint welke opvallend is en duidelijkheid uitstraalt. Deze kleur is vooral zeer aan te bevelen op plaatsen waarvan je wilt dat mensen de kleur in één oogopslag kunnen zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aanduidingen van instructies binnen bedrijven en het herkenbaar maken van opbergmeubels op scholen of bij de crèche. Door signaalbruin af te wisselen met andere signaalkleuren zoals RAL 7004 signaalgrijs, RAL 1003 signaalgeel, RAL 6032 signaalgroen of RAL 3001 signaalrood kan je bijna geen duidelijker systeem meer creëren.

RAL 8002 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 8002! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL signaalbruin populair om te gebruiken als muurverf, betonverf, metaalverf en als beits voor zowel binnen als buiten. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 8002 signaalbruin? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL kleuren-bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 8002!