• Lorem ipsum

RAL 9022: Parelmoerlichtgrijs

11 Aug 2023

Ben je weleens een woning binnengestapt en kreeg je meteen een prettig gevoel? Dat kan komen door de kleuren die zijn gebruikt om het interieur te schilderen. Kleuren kunnen namelijk een bepaalde sfeer opwekken, ruimtes een grotere- of juist knussere uitstraling geven en ze kunnen zelfs de gevoelstemperatuur beïnvloeden. In een relatief grote ruimte is het wellicht handig om een of meerdere donkere kleuren te gebruiken, omdat deze de ruimte een knussere uitstraling geven. Wil je juist een wat kleinere ruimte schilderen, dan kies je voor een lichte kleur, die de ruimte een grotere uitstraling geeft. Een dergelijke kleur, die wellicht prachtig zal staan in je huis is de kleur RAL 9022.

Waar staat RAL 9022 voor?

In de inleiding hebben we gesproken over het effect dat kleuren op een ruimte kunnen hebben. We hebben daarbij de kleur RAL 9022 aanbevolen voor een wat kleinere ruimte. Nu vraag je je wellicht af wat voor kleur dit eigenlijk is. Daar komen we straks op terug, omdat we hebben gewerkt met een RAL-code en niet de daadwerkelijke naam van de kleur. Een RAL-code is een code die de kleuren van verf, coatings, plastics en kunststoffen omschrijft. Hoewel er verschillende RAL-systemen zijn, wordt er vaak gewerkt met het RAL Classic-systeem, waarbij de codes worden opgesteld middels het woord “RAL” met daarachter een viercijferige code, zoals RAL 9022.

Wat is RAL 9022 voor kleur?

We hebben je hierboven verteld dat de RAL-codes steeds op dezelfde manier worden geformuleerd. Je weet wellicht nog niet dat er ook een bepaalde structuur hieraan gekoppeld is. Zo verwijst het eerste cijfer uit de code naar een bepaalde kleurtint. In het geval van RAL 9xxx wordt er naar een wit- of zwarttint verwezen. RAL 9022 is hier een goed voorbeeld van, want hij verwijst naar de kleur parelmoer lichtgrijs. Aangezien het om een parelmoertype kleur gaat, komt hij supergoed tot zijn recht in de vorm van een zijdeglans verf of een glossy verf. Bovendien gaat het hier om een lichte grijstint, dus je kunt er veel kanten mee opgaan.

Waar gebruik je RAL 9022 voor?

Als je kiest voor verfsoorten met de kleurcode RAL 9022, dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Zo kun je de verf gebruiken om alle muren in een ruimte van een mooie-, rustgevende kleur te voorzien. Je kunt de verf echter ook gebruiken om af te wijken van een bepaalde kleur. Aangezien de grijze kleur vrijwel overal bij past, kun je hem desgewenst gebruiken om je deuren een mooie kleur te geven, maar hij is ook prachtig om een deel van de ruimte in deze kleur te schilderen, terwijl een ander deel van de ruimte wellicht een opvallende kleur heeft, zoals blauw, groen of violet.

RAL 9022 producten bij De Verfzaak kopen

Bij De Verfzaak kun je diverse RAL 9022 producten kopen, aangezien deze kleur een mengkleur is en we enorm veel verfsoorten aanbieden die op kleurcode gemengd kunnen worden. Neem dus een kijkje in het assortiment, geef de kleurcode aan en bestel bij ons verfproducten van topkwaliteit.