• Lorem ipsum

Sikkens RIJKS kleuren

25 Jan 2022

Een bekend merk in de verfwereld is Sikkens. Dit Nederlandse merk staat niet alleen bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten, maar ook vanwege de indrukwekkende kleurcollecties. Een van deze kleurcollectie is Sikkens RIJKS Kleuren. Dit kleurpalet bevat unieke, pure kleuren die voor iedere muur een waardevolle toevoeging zijn. In dit blogartikel lees je alles over deze Sikkens kleurcollectie.

Sikkens en haar kleurcollecties

In 1792 werd Sikkens opgericht in Groningen. Oorspronkelijk was Sikkens een fabriek die enkel bedoeld was voor het fabriceren van lakken. Begin 20e eeuw werden onderzoek en ontwikkeling belangrijker voor Sikkens en ontstond er een laboratorium voor ontwikkeling van nieuwe producten en kwaliteitsbewaking. Dit leidde tot uitbreiding van het zakenbestand: Sikkens werd fabrikant van speciale lakken in de auto- en vliegindustrie. Anno 2022 is dit merk onderdeel van AkzoNobel en uitgegroeid tot een van dé verfmerken in Nederland. Voor zowel professionele schilders als voor fanatieke doe-het-zelvers heeft dit merk een passend verfproduct.

Naast de vele verfproducten heeft Sikkens ook enkele populaire kleurenwaaiers, zoals Sikkens Color Concept, Sikkens Authentieke Kleuren en Sikkens Erkende Kleuren. Deze kleurenwaaiers bevatten allemaal kleuren die passen binnen het thema dat Sikkens wil uitdragen. In totaal heeft Sikkens twintig kleurcollecties.

Sikkens RIJKS kleuren

Zo ook de kleurcollectie met Sikkens RIJKS kleuren. De grootste inspiratiebron van dit kleurpalet zijn de kleuren uit het Rijksmuseum, gevestigd in Amsterdam. Deskundigen van Sikkens stelde een palet samen om het museum in zijn oude glorie te herstellen. Resultaat was een palet van meer dan 60 kleuren. Sikkens ontwikkelde de kleuren en met deze verf werden de decoraties van Pierre Cuypers op de muren van het museum gerestaureerd. Met deze Sikkens RIJKS kleuren haal je een stukje Rijksmuseum in huis. 

RIJKS kleuren van Sikkens is een selectie van 24 kleuren, waaronder 8 grijstinten en 16 Cuypers kleuren. Meer informatie over dit kleurpalet lees je hieronder.

Sikkens RIJKS kleuren bij De Verfzaak

Vanzelfsprekend is de kleurcollectie Sikkens RIJKS kleuren één van onze kleurenwaaiers. Dit kleurpalet bestaat uit 24 pure kleuren die uitermate goed met elkaar te combineren zijn, zowel horizontaal als verticaal. Zo bevat deze kleurcollectie tinten van wit, grijs, oker, terra en nog veel meer. De RIJKS kleuren van Sikkens zijn mengbaar voor binnenmuurverven en lakken.

Zie onderstaande foto voor alle Sikkens RIJKS kleuren die bij ons te verkrijgen zijn.

Wil je graag aan de slag met de Sikkens RIJKS kleuren, maar heb je nog wat andere vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice of aan de specialisten in onze winkel. Wij geven graag antwoord op al je vragen en zorgen er voor dat jij met een passend antwoord verder kan gaan. Zo ben jij op de hoogte van alle informatie om aan de slag te gaan met de Sikkens RIJKS kleuren kleurcollectie.

Wist jij trouwens dat wij ook Online Sikkens Specialist zijn? Als consument betekent dit dat je er vele voordelen uithaalt wanneer je Sikkens producten bij ons gaat bestellen. Overigens zijn onze winkels betiteld als Erkend Sikkens Specialist. Zo maak je zowel online als offline gebruik van dezelfde voordelen.