• Lorem ipsum

Slaapkamer verven | Wat zijn goede kleuren daarvoor?

8 Mei 2019

Slaapkamer verven | Groene tinten

Groene tinten zijn doorgaans goede keuzes voor de slaapkamer verven. In de kleurenpsychologie wordt groen namelijk geassocieerd met onder meer vrede, harmonie in het leven, genezing en stabiliteit. Veiligheid en gezondheid wordt daar ook vaak mee geassocieerd, maar dat wordt verklaard aan de hand van de cultuurpsychologie. Groen wordt in de samenleving namelijk vaak gebruikt in de context van veiligheid. Groen = veilig over steken. Groene energie = schone energie. Groen voedsel (broccoli, erwten, etc) = regelmatig gezond eten, en ga zo maar even door. De slaapkamer verven met groene tinten, waarom niet?

Slaapkamer verven | Blauwe tinten

De slaapkamer verven met blauwe tinten? Vooral bij een gedeelde slaapkamer verven kunnen blauwe tinten geen kwaad. Want de kleur blauw wekt volgens de kleurenpsychologie enerzijds communicatie op, maar aan de andere kant ook zelfexpressie. Het is dus aan de ene kant een kleur om samen door een deur te kunnen, maar aan de andere kant ook een kleur waarmee er ruimte gecreëerd wordt om ‘jezelf te zijn’. De slaapkamer verven met blauwe tinten is dus het heroverwegen waard.

Slaapkamer verven | Rode tinten

Altijd aangeduid als de kleur van de liefde, maar in de kleurenpsychologie ook als de kleur van kracht, macht, ambitie en passie in de positieve zin van het woord. Hoewel een overschot aan rood weer omslaat in wellust, kan de slaapkamer verven met rode tinten of aspecten een fijn element vormen binnen uw slaapkamer.

Slaapkamer verven | Gele tinten

In gele tinten de slaapkamer verven is een risico, maar mits goed gedaan kan dat juist fijn aanvoelen. Een overschot aan geel zorgt echter voor rusteloosheid, dus waakzaamheid is geboden. Maar de slaapkamer geel verven kan ook zorgen voor het benadrukken van persoonlijkheidseigenschappen als logica, vrolijkheid, intellect en motivatie.

Slaapkamer verven | Wit of zeer lichte kleuren

Wit of zeer lichte kleuren zijn eigenlijk zeer geschikte verfkleuren voor het slaapkamer verven. Witte omgevingen worden geassocieerd met spanningsvrije en steriele omgevingen. Daarnaast worden er in de kleurenpsychologie ook eigenschappen als liefde, tederheid en vreugde aan toebedeeld.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »