• Lorem ipsum

Tuintegels verven: is het mogelijk?

26 Apr 2022

Het buitenseizoen is begonnen en dat leidt ertoe dat velen fanatieke klussers en professionals buiten aan de slag gaan. Je geeft een nieuwe lik lakverf aan je kozijnen, werkt de schutting bij en gaat waar nodig aan het werk met een heggenschaar. Maar is het ook mogelijk om tuintegels te verven? Dit is zeker niet het eerste wat in je opkomt wanneer je het hebt over buiten schilderen, maar wellicht kan dit voor een frisse uitstraling zorgen. In dit blogartikel vertellen we je of tuintegels verven mogelijk is.

Tuintegels verven: kan het?

Het is zeker aanlokkelijk om naast al die andere buitenklussen ook meteen je tuintegels mee te pakken. Deze vraag horen we, en zeker nu de temperaturen langzaamaan stijgen, steeds vaker. Echter willen we je adviseren dat het alles behalve optimaal is om tuintegels te verven. Dit heeft de volgende reden: wanneer je je tuintegels verft wordt de bovenste laag van de tegels afgesloten, waardoor er langs de onderkant van de tegel vocht binnenkomt dat nergens heen kan. Het gevolg hiervan is dat het vocht in de tuintegel bij mooi weer gaat verdampen, wat ertoe leidt dat de verf bovenop gaat bladderen. Een ander nadeel van tuintegels verven is dat het intensief belast wordt, waardoor er snel slijtage ontstaat.

De bovengenoemde redenen maken dat het niet rendabel is om je tuintegels te verven. Sterker nog, het intrekken van vocht in je tegels kan er in het ergste geval voor zorgen dat je op den duur nieuwe tegels moet kopen. Om je tuintegels toch stralend het hoogseizoen in te laten gaan is het beter om een gedegen schoonmaakklus op de planning te zetten. Start met het reinigen van de tegels door middel van een hogedrukreiniger of een emmer water met een schrobborstel. Daarna is het raadzaam om oneffenheden zoals gaten en scheuren te behandelen met geschikt vulmiddel.

Klussen in de tuin met behulp van De Verfzaak

Conclusie: we raden het af om tuintegels te verven. Het risico dat de verf afbladdert door intrekkend vocht of slijtage is te groot en kan een behoorlijke impact krijgen op het uiteindelijke kostenplaatje. Echter kan het ook zo zijn dat je ondertussen nieuwe ideeën hebt opgedaan met betrekking tot verven in de tuin. In dat geval willen we je er graag op wijzen dat onze klantenservice met verfspecialisten voor je klaar staat! Onze specialisten beantwoorden al je vragen en voorzien je waar nodig van extra advies zodat jij met een optimale voorbereiding aan het werk kan gaan met iets anders dan tuintegels verven.

/* MailBlue script */
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »