• Lorem ipsum

Vel voorkomen op de grondverf

8 Mei 2019

Het dekseltje van het potje grondverf heeft op een kiertje opengestaan of sluit gewoon niet meer luchtdicht. Het dikke vel dat is ontstaan, kan weggegooid worden en in sommige gevallen is het hele potje grondverf zelfs waardeloos geworden. Dat zou zonde zijn van je geld. Dus een paar handige trucs om te voorkomen dat er een vel ontstaat op de grondverf.

Omdraaien

Veel klussers draaien gewoon het potje grondverf na sluiting even om. Hierdoor komt er een laagje grondverf op de deksel en in de kiertjes ervan waarna alleen dat stukje droogt. Hierdoor kan er geen lucht meer in het potje grondverf komen. Desalniettemin zit er altijd een beetje lucht in het potje. Een klein beetje uitdroging is dus onoverkomelijk, grondverf droogt door in aanraking te komen met zuurstof. Bovendien is omdraaien niet altijd handig of zelfs mogelijk, wanneer de deksel niet meer goed sluit bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er meer opties.

Plastic folie

De beste manier is om ervoor te zorgen dat er geen vel op de grondverf komt, is dus door alle zuurstof weg te nemen. Een methode kan zijn door zelf voor een vel op de grondverf te zorgen. Met plastic folie bijvoorbeeld. Door een laagje aan te brengen op de verf en ook aan de randen zodat daar zo min mogelijk zuurstof door ontsnapt, zal de vel op de grondverf optimaal voorkomen kunnen worden.

Kleinere potjes

De emmer grondverf kan soms voor de helft leeg zijn. Dus zit er meer zuurstof in en is de kans groter dat de grondverf een vel krijgt. Door de grondverf over te gieten in kleinere formaat potjes.

Houdbaarheid van de verf

Een vel op de grondverf betekent echter niet altijd dat je deze niet meer kan gebruiken. Na het verwijderen van het vel is de grondverf doorgaans nog prima bruikbaar. Wel zit er bij verschil in de houdbaarheid van verschillende grondverven. Kies daarom voor goede kwaliteit van merken die een lange houdbaarheid bieden, zoals grondverven van: