• Lorem ipsum

Verf verwijderen uit hardhouten vloer | Hoe doe ik dat?

8 Mei 2019

Verf verwijderen uit hardhouten vloer | Muurverf en aflak

Acryl en muurverf verwijderen uit hardhouten vloer komt waarschijnlijk het vaakst voor: door het sauzen of texen van muren en aflakken van plinten bijvoorbeeld. Het gaat in dit geval om een acrylverf of dispersieverf. Het beste kan je deze verf verwijderen uit hardhouten vloeren door zo snel mogelijk met een vochtige doek dit op te vegen. Lukt dat niet of komt u er later pas achter dat er druppels in de vloer zitten, dan kunt u het beste met een beetje alcohol de verf verwijderen uit hardhouten vloeren.

Verf verwijderen uit hardhouten vloer | Alkyd verf

Alkyd verf wordt doorgaans buiten gebruikt. Desalniettemin kan het zijn dat er alkyd verfresten op de hardhouten vloer terecht zijn gekomen. Alkyd verf verwijderen uit hardhouten vloer vergt wat meer inspanning. Ten eerste moet daar een afbijtmiddel voor gebruikt worden. Daarvoor hebt u enigszins bescherming voor nodig om uw handen, ogen en longen te beschermen (denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsbril en dampmasker). Nadat het afbijtmiddel heeft in kunnen werken, ontstaan er blaren in de alkyd verfresten. Met een verfschraper kunt u vervolgens de verf verwijderen uit hardhouten vloer.

Krassen na verf verwijderen uit hardhouten vloer

Bij hardnekkige methodes, zoals die met betrekking tot alkyd verf, kunnen er krassen ontstaan in uw vloer. Echter, bij verf verwijderen uit hardhouten vloer hoeft dat geen probleem te zijn. Het fijne aan een hardhouten vloer is ook dat u de toplaag opnieuw kunt opschuren en behandelen met het middel dat u daarvoor eerder heeft gebruikt (meestal een hout-impregneermiddel). Dit kan in het begin kleurverschil opleveren met de rest van de vloer, maar naar verwachting kleurt dat na verloop van tijd bij.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »