• Lorem ipsum

Welke soorten muurverf zijn er?

8 Mei 2019

Soorten muurverf: witkalk

Ook wel ‘veegvaste muurverf’ genoemd. Deze verfsoort werd vroeger vaak gebruikt in vochtige ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of de keuken. De kwaliteit van vroeger is echter niet meer te vergelijken met die van nu. De witkalk gaf af wanneer men met de handen de muren aanraakte, dat is tegenwoordig gelukkig niet meer zo.

Soorten muurverf: latex

Latex is een van de meest voorkomende soorten muurverf in Nederland. Voordelen van latex muurverf is dat het een goed ademende verfsoort is die ook nog eens overschilderbaar is.

Soorten muurverf: vinyllatex

Wat vinyllatex zo ideaal maakt, is dat het een zeer sterke dekking heeft, dankzij het hoge pigmentgehalte. In combinatie met de licht afneembare en ademende kwaliteiten van deze verfsoort, is het erg populair bij gebruik in badkamers.

Soorten muurverf: acryllatex

Dankzij de acrylaten en hoge pigmenteigenschappen van de acryllatex muurverf, heeft deze verfsoort een zeer sterke dekking. Omdat het ook zo weinig ademend is, kan het zeer goed gesopt worden. Daarom wordt deze muurverf veelal in de keuken gebruikt.

Soorten muurverf: synthetisch

Deze muurverf op terpentinebasis wordt vaak gebruikt op plekken die vervuild zijn door nicotine of vochtplekken. Veel muurverven dekken goed, maar laten dat soort vlekken toch altijd doorschijnen. Door de dekking van synthetische muurverf wordt dat uitstekend opgelost.

Coatings en speciale soorten muurverf

Er zijn nog veel meer soorten muurverf. Zo zijn er allerlei coatings waarmee muren kunnen worden afgelakt. Maar ook zijn er recentelijk speciale soorten muurverf ontwikkeld zoals 3D-muurverf.