• Lorem ipsum

Afneembare verf: wat is het?

3 Jan 2023

Wanneer je thuis wanden wilt gaan schilderen is het in sommige gevallen erg handig om een afneembare verf op de muur aan te brengen. Door het aanbrengen van een afneembare verf kun je je wanden langer schoon en dus ook netjes houden. In dit blogartikel vertellen we je alles over afneembare verf. Zo kom je meer te weten over de betekenis van deze verfsoort en geven we je een lijst met geschikte producten mee.

Wat is afneembare verf?

Een afneembare verf is een verf die je makkelijk schoon kunt maken en schoon kunt houden. Vaak is het handig om dit soort verven te gebruiken in bijvoorbeeld restaurants, hotels, keukens, hallen en dergelijke. Dit zijn namelijk ruimtes die veel gebruikt worden, waardoor de kans op vlekken aannemelijk is. Bijvoorbeeld tijdens het koken kan er altijd wat vet tegen de achterwand spatten.

Wanneer je geen afneembare verf op deze wand hebt geschilderd zul je merken dat je niet alleen het vet eraf poetst maar ook de muurverf zelf, hetgeen je natuurlijk niet wilt. Wanneer er een goede afneembare muurverf op de wand zit zal je hier geen problemen mee hebben. Hierdoor hoef je de wand ook minder vaak te schilderen, omdat de verf er mooi uit blijft zien.

Goed om te benoemen: er wordt vaak geacht dat schrobvaste muurverf ook goed schoon te maken is, maar helaas is dit niet het geval. De schrobvastheid wordt in de fabrieken getest door met een nagelborsteltje over de verf wrijven. Hiermee wordt duidelijk hoeveel micrometer van de verf wordt verwijderd. Dus wanneer een muurverf schrobklasse 1 heeft, wil het niet per definitie zeggen dat het ook goed afneembaar is.

Waar kun je afneembare verf het beste gebruiken?

Zoals eerder benoemd is het handig om afneembare muurverf te gebruiken in bijvoorbeeld restaurants, hotels en keukens. Maar waarom is het dan zo handig? Zodat je makkelijk je muren kan reinigen wanneer het moet. Dit houdt in dat je minder vaak je muren hoeft over te schilderen, waardoor je op die beurt weer geld bespaart.

Tevens wordt vaak gedacht dat een afneembare muurverf voor de woonkamer een overbodige luxe is. Vaak is dit niet zo. Een situatie die je wellicht herkent indien je huisdieren hebt is dat ze tegen de muur aanliggen. Wanneer je geen afneembare muurverf hebt kun je de wand over blijven schilderen. Zit er wel een afneembare muurverf op, dan hou je deze wand dus veel langer schoon en netjes. Let wel op: een afneembare verf dient in twee lagen aangebracht te worden en moet minimaal 3 tot 4 weken doordrogen voordat het echt goed afneembaar is.

Welke muurverven zijn uitstekend afneembaar?

In ons assortiment vind je vele A-merken die afneembare muurverf hebben. Zo heeft Sigma bijvoorbeeld de Sigmapearl Clean Matt. Deze muurverf heeft zelfs een aparte reiniger om hardnekkige vlekken te verwijderen. Een goede mededinger is de Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean. Daarnaast heeft Drost Coatings meerdere uitstekend afneembare muurverven zoals de Devetex BB, Wallcoat PU/AC en de Devecryl Zijdeglans. Kortom, genoeg keuze voor een goed afneembare muur!

Heb je vragen over werken met afneembare verf? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs bij een van onze winkels. Onze verfspecialisten helpen je graag met al je klusvragen zodat jouw project uitgroeit tot een succes.